• DOLAR 32.255
  • EURO 34.682
  • ALTIN 2397.607
  • ...
Hesap Açtırdılar Ancak Kredi Vermediler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Geçen yıl yaşanan depremlerin mağduriyetleri devam ediyor. Bu mağdurlardan biri olan Ali Sinan, deprem sürecinde bankanın istediği tüm şartları yerine getirmesine ve kendisine hesap açtırmalarına rağmen kredi alamadığını iddia etti.

 

23 yıllık esnaflık hayatının bitme aşamasına geldiğini belirten Ali Sinan, yetkililerin koşulsuz verileceğini söyledikleri KOSGEP kredilerini koşulları yerine getirmesine rağmen alamadığını, bu sayede tüm çek ve senetlerinin yazıldığını bunun sonucunda iflasın eşiğine geldiğini belirtti.

 

Yaşanan depremlerde 2 evinin yıkıldığını belirten Sinan, \"Yaşanan depremlerde 2 evim yıkıldı. Çok zor günler yaşadık Ancak biz önce koşulsuz olarak verileceği söylenen daha sonra ağır şarlar koşulan KOSGEP kredisini alarak rahatlayacağımızı zannettik. Bu ümitle önce KOSGEP`e başvurduk. Başvurumuz kabul edildikten sonra özel bir bankaya gittik. Bize hesap açtırmamızı söyledikler. Hesap açtık. Daha sonra bilinmeyen bir sebepten bizi arayıp belgeleri geri çekmemizi ve kredi veremeyeceklerini söylediler. Bu geçen süreçte tüm çek ve senetlerim yazıldı. Ve şu an 23 yıldır ekmeğimi kazandığım ve 22 nüfusa baktığım dükkânım icralık oldu\" diyerek yaşadığı mağduriyetleri sıraladı.

 

Depremden önce yanlarında olan esnaf Dernek ve Odalarının ise depremden sonra esnafı tamamen unuttuklarını ifade eden Sinan, ne yapacaklarını bilemediğini belirterek yetkililerden yardım istedi. (Murat Dalgın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir