• DOLAR 32.284
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2444.474
  • ...
İçki Şişesine `Ömer` İsmi Öfkeye Yol Açtı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Birleşik Arap Emirlikleri’nde IKEA isimli şirketin şarap şişesine büyük sahabe Hz. Ömer’in ismini koyması vatandaşlar arasında büyük öfkeye sebep oldu. Vatandaşlar bu olgu karşısında hükümetin suskunluğunu sorguladı. Şirket ise sitesinde ‘Ömer’ içki şişelerinin Birleşik Arap Emirliklerinde, Suudi Arabistan ve Bahreyn’de arz edileceğini açıklayarak Müslümanları satın almaya çağırdı.

BAE halkı, geçtiğimiz Haziran ayında şarkıcı Madonna’nın kendisini izlemeye gelenlerin suratlarına tükürerek küfretmesinin ve söylediği şarkıda temsil yoluyla başörtüsünün kaldırılması talebini dile getirerek İslam’a hakaret etmesinin şokunu henüz üzerinden atamamışken şimdi de ikinci büyük halifenin (r.a.) ismiyle içki şişesi piyasaya sürülüyor. Hükümet ise tüm bu hakaretler ve saygısızlık karşısında sessizliğini devam ettiriyor. Aksine BAE halkını aşağılayanları konuk etmeye çalışıyor.
Twitter üzerinden bazı aktivistler, yetkili çevrelerden bu şirketin çalışmalarını durdurmalarını, şirket yetkililerinin soruşturmaya çekilmesini ve içkinin piyasadan kaldırılmasını talep etti.

timeturk

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir