• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Havuz Rezaletine Tepkiler Artıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MARDİN - Mova parkta kadın ve erkeklerin karışık olarak havuza girmesine bir tepki de Muztazaflar Cemiyeti Kızıltepe şubesinden geldi.
 
Muztazaflar Cemiyeti Kızıltepe şubesinden yapılan açıklamada, yeni açılan Mova parkın havuz uygulamasının tüm kamuoyunu rahatsız ettiği gibi Muztazaflar camiasını da derinden rahatsız ettiği belirtilerek, "Halkın menfaati için açılan kurum ve kuruluşlar her şeyden önce halkın değerlerine saygılı olmalı, halkın inancıyla, gelenek ve görenekleri ile alay etmemeli" denildi.
 
Hiçbir ticari kurum ve kuruluşu karalamaya, halkın gözünden düşürmeye kimsenin hakkı olmadığı hatırlatılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Ancak hiçbir kurum ve kuruluşunda toplumun İslami ve ahlaki değerlerini ticaret gölgesi altında hafife almaya, ahlaki yozlaşmaya zemin hazırlamaya hakkı yoktur. Mova parkı bay ve bayanları karışık yüzme havuzuna bırakması Müslüman halkımızın vicdanında derin yaralar açmıştır. Batıdan ithal edilen zihniyetler bu gayri ahlaki uygulamayı bölgemize getirmekle tamamen ahlaki yozlaştırmayı hedeflemektedirler.
 
Mova park, bölgeye bölge insanına iş istihdamı sağlamış olabilir, ancak tüm Mardin halkının dini, manevi geleneksel kültür değerleri ile alay etmektedir. Erkekli kızlı havuz sefası bölgemizin, bölge insanımızın inancıyla, gelenek ve görenekleri ile tamamen zıttır."
 
Mova park yetkililerine de seslenilen açıklamada, "Acaba kendi yaptığınız ve karışık yüzmek için halkı teşvik etiğiniz havuzlarınıza kızlarınızı, eşlerinizi, bacılarınızı yabancı erkekler arasında yüzmelerine müsaade edecek misiniz?
Halkın değerlerine saygı göstermeyenler halkın dostu olamazlar. Her ne kadar istihdam sağlasa da ahlaki yozlaşmaya zemin hazırlayan kurum ve kuruluşlar sadece halkın midesini düşünmekten başka bir şey yapmıyorlar. Maneviyattan uzaklaşan toplumların er geç çöküntüye hızla sürüklendiğine tarih şahit olmuştur. Bundan dolayı Mova park yetkililerine bir kez daha sesleniyoruz! Bir an önce bu uygulamadan vazgeçin. Aksi takdirde biz de halkımızın sizden alışveriş yapmama konusunda bilinçlendirmeye ve gerekçelerini izah etmeye devam edeceğiz" denildi. (Masum Erden - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir