• DOLAR 32.6
  • EURO 34.801
  • ALTIN 2496.8
  • ...
Bu Gecede Allah`ın Rahmet Kapısına Dokunmalıyız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Bu Akşam idrak edilecek Beraat Kandili ile ilgili konuştuğumuz Van Müftüsü Nimetullah Arvas, bu vakitlerin mukaddes zamanlar olduğunu hatırlatarak, \"Bu zaman dilimlerinden Ramazan ayı Recep ve Şaban ayı ve bu Recep ile Şaban ayında bulunan bazı geceler, mukaddes zamanlar arasındadır. Ve bu zamanların güzel bir şekilde değerlendirilmesi gerekir\" dedi.

 

\"Bu Gecede Benikelb Kabilesinin Koyunlarının Tüyleri Kadar İnsanları Af Olunacak\" Beraat kelimesinin beraa kökünden türediğini ve kurtulmak, borçtan kurtulmak, hüküm giymekten kurtulmak anlamlarına geldiğini anlatan Arvas, \"Ayrıca Bütün kaynaklarda bir yıllık ilahi bir programın da hazırlandığı zaman dilimidir. Hadisi şeriflerden öğrendiğimize göre beni kelp kabilesinin koyunlarının tüyleri kadar insanların af olunacağı bildirilmiştir. Ayrıca Bu gecede rüku ve secde edenler, dua edenler, zikir edenler, Allah`ın korkusundan ağlayanlar ve günahlarının bağışlanması için af dileyenler için de müjdeler verilmiştir. Hatta bu gece seher vaktinde melaikeyi kiramdan şöyle nida edilir. yok mudur günahlarının bağışlanmasını isteyenler, yok mudur rızık isteyen, yok mudur şu güzelliği isteyen? Burada dikkatimizi çeken bu geceyi gafletle geçirmemeli özellikle bu gecede Allah`ın rahmet kapısına dokunarak af dileyenleri affedeceğini peygamberimiz müjdelediğini unutmamalıyız.\" ifadelerini kullandı.

 

\"Rabbime Şükreden Bir Kul Olmayayım Mı?\"
\"Bir rivayete göre Hz Aişe bu gecede efendimiz o kadar secdesini uzattı ki acaba efendimize bir hal mi oldu. Vefat mı etti diye hafifçe ona yaklaştım. Elimle ayaklarına dokundum. Hayatta olduğunu görünce dedim ya Resulullah Allah`u Teâlâ gelmiş geçmiş bütün günahlarınızı affetmesine rağmen neden bu kadar yoruluyorsun, ibadet ediyorsun? Efendimiz buyurdu ki, Rabbime şükreden bir kul olmayayım mı?\" hadisini hatırlatan Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas, \"Ayrıca her yıl tekrar edilen ve adeta kontrol ve tespit işleri bu gecede görülüyor. Bu gecede peygamberimize çokça salat ve selam getirilmeli, Allah`a çokça tövbe ve istiğfar etmeliyiz. Peygamber efendimizin güzel ahlakını kendimize ittihaz etmeliyiz\" dedi.

 

Arvas, Ayrıca bu münasebetle tüm Müslümanların Beraat kandillerini tebrik etti. (Murat Dalgın, Fırat Arslan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir