• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
`İslam`a Hizmet Bizim İçin Şereftir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Okulların tatile girmesiyle birlikte hareketlenen Kur`an Kurslarına hizmet yetiştirmeye çalıştıklarını ifade eden Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas, "Kuran kurslarına bu yıl eski yıllara oranla daha güzel bir talep var. 26 konteynır kentimizde Kuran Kursları yetmediğinden ders verebilmek için mescitleri de kullanıyoruz. Şu an Van genelinde 28 bin öğrencimiz Kuran Kurslarına devam ediyor." dedi.
 
"20 Bin Elif-Ba Cüzü Dağıtıldı"
Şehrin genelinde pek çok farklı noktada Kur`an dersi vermeye çalıştıklarını aktaran İl Müftüsü Nimetullah Arvas, "450 noktada derslerimiz devam etmektedir. Diyanetin parasız olarak gönderdiği 20 bin Elif-Ba cüzü dağıtıldı. Bu Elif-Ba`lara bölgemize mahsus olarak Şafii mezhebine göre dualar da eklenmiştir. Bu konuda gerek bayan gerek erkek kursiyerlerimiz çok yoğun çalışıyor. İhtiyaca cevap verecek şekilde kurslarımız devam ediyor" açıklamasında bulunarak bu yorucu fakat hayırlı çalışmadan duydukları memnuniyeti de ifade etti.
 
"Yaş Sınırının Kalkması Çok Güzel Oldu"
Arvas yaz Kur`an Kurslarına devam eden öğrencilerin yaş grupları hakkında da şunları söyledi: "Yaz kuran kurslarında 1 hafta öncesine göre yaşları 45 ve üzerinde olanların sayısı 41 kişi kadardır. Bunlar çocuklarla beraber okuyanlar… 6- 14 yaş grubu arasında 20 bin 705, 15-22 yaş arasında 1155, 23-34 yaş arasında 200 kişi var. Yetişkinler için de Eylül ayından itibaren kurs veriyoruz. Depremden sonra Kur`an hizmetlerine ara vermedik hatta daha fazla çalıştık. Yaş sınırının kalkmasıyla daha çok talep oldu. Mesela 6 yaşından küçük olanların sayısı 116`dır."
 
"Yıkılması Gereken 50 Cami Var"
Depremlerden hasar gören camiler hakkında da bilgi veren Arvas, "İl genelinde tamir edilmesi gereken 26, yıkılması gereken ise genel toplanda 50 tane camimiz var. Genel olarak camiler ile ilgili sıkıntımız yoktur. Ulu cami hasarlıydı. Şu anda Vakıflar Genel Müdürlüğü onun projesini yapmış. Ulu camimiz tepeden tırnağa bu kurum tarafından yapılacak. Hz. Ömer Camii hasarlıydı. Minarelerini biz 3 ay hiç kimseyi zarar vermemek için adeta biz iğneyle kuyu kazarcasına yıktırdık." dedi.
 
"Bu Dine Hizmet Etmek Bizim İçin Şereftir"
Arvas, ağır hasarlı olan ve geçtiğimiz günlerde yıktırılan Hacı Hidayet Camii ile ilgili olarak da şunları söyledi: "Vakıflar Genel Müdürlüğü Hacı Hidayet Camisini ve Aşağı Nurşin camisini yapacak. Yani cami yönünden ilimizde herhangi bir mani yoktur. Hz. Ömer Camisinin tadilata ihtiyacı vardır. Diyanet Vakfı Genel Merkezimizle görüştük. Bir teknik heyet gelecek ve tespit edecek. İnşallah onu yapacağız. Allah`a şükür depremden sonra din hizmetleri aksamadan daha da ivme kazanarak devam ediyor. Bu dinin sahibi Allah`tır. Biz sadece eğer hizmet edersek bizim için bir şereftir." (Fırat Arslan/Murat Dalgın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir