• DOLAR 32.588
  • EURO 35.024
  • ALTIN 2459.205
  • ...
Batman TPAO Bölge Müdürlüğü 65 Kuyu Hedefliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - 8 Haziran 2012`de görevine başlayan TPAO Batman Bölge Müdürü Gökhan Akın basınla bir araya geldi. Bölge binasında saat 14.00`te yapılan toplantıya yerel ve ulusal basın temsilcileri katıldı.

 

Batman TPAO Bölge Müdürlüğü bünyesinde 2012 yılı içerisinde 65 kuyu hedeflediklerini söyleyen Akın, \"Batman Bölge Müdürlüğü bünyesinde 2012 yılı içerisinde 65 kuyu kazılması programlanmış olup bugün itibarıyla bunların 25 tanesi kazılmış, 2 kulemizde montaj ve nakliyat, 7 kulemizde sondaj çalışmalarımız devam etmektedir. Devam eden kuyularımız; Serhat, Sason, KKTC Türkyurdu, Taşpınar-2, Miyadin, Taşpınar-5 ve Raman-260`dir. 04 Temmuz itibarıyla 47.778 metrelik sondaj yaptık\" dedi.

 

Şuan da 7`si aktif olmak üzere 9 kuleleri olduğunu ve KKTC`de de sondaj çalışmaları olduğunu belirten Akın, \"Batman Bölge Müdürlüğü olarak 893 üretim kuyusunda günlük üretimimiz 23 bin 105 varil olarak gerçekleşmiştir. Petrol üretimimizin yaklaşık 14 bin 930 varili Batman, 6 bin 285 varili D.Bakır ve yaklaşık bin 890 varili de Nusaybin bölgesinden üretilmektedir. Amacımız üretimi artırmaktır\" şeklinde konuştu.

 

Batı Raman`ın Türkiye`nin En Büyük Rezervine Sahip Bölgesi
Sorulan soru üzerine, Batı Raman`ın Türkiye`nin en büyük rezervine sahip bölgesi olduğunu ancak orada ağır bir petrol olduğu için zorluk çektiklerini anlatan Akın, \"Şu ana kadar ancak yüzde 10`nu kullanabildik. Bu sayıyı artırmak için daha fazla sondaj işlemi yapmamız ve yeni teknolojiyi kullanmamız lazım ve kullanacağız\" dedi.

 

Mevcut kuyularda üretimi artırmaktan çok ileriyi düşünerek önceliklerinin yeni arama kuyuları olduğunu dile getiren Akın, \"Diyarbakır`daki 3 kuyuda sismik çalışma sonucu, sondaj yapıldı ve petrol rezervine ulaşıldı. Doğalgazda ağırlıklı olarak Trakya bölgemizdir\" ifadelerini kullandı.

 

Soru üzerine Akın, Batman Valiliğine geçen sene 2500 ton asfalt verildiğini belirterek, \"Bu sene de yönetim kurulu kararıyla 3 bin ton asfalt verildi. Ayrıca Siirt, Mardin, Adıyaman valiliklerine de asfalt veriyoruz\" dedi.

 

Özel Güvenlikçi Meselesi
Özel güvenlik konusunda da sürecin sonuna gelindiğini ve 85 Özel Güvenlik elemanı alacaklarını anlatan Akın, \"Bölge Müdürlüğümüz yapmış olduğu 275 kişilik Özel Güvenlik ihalesi sonuçlanmış olup, yüklenici firma ile sözleşme imzalanma aşamasına gelinmiştir. Sözleşmenin imzalanmasını müteakip 19 Temmuz 2012 tarihinde yeni firma işi devralacaktır. Özel Güvenlik elemanları İş-Kur`un göndereceği listeden seçilecek olup, firmanın çalıştıracağı personel teknik şartnamede belirtilen özellikleri taşıyanlar arasından kura çekilmek suretiyle belirlenecektir. Böylece söylentilerin ve adaletsiz durumların önüne geçilmiş olacaktır. Bu yüzden hiçbir Batmanlı kardeşimizin farklı söylemlere aldanarak mağdur edilmelerini istemiyoruz\" şeklinde konuştu. (M. Enes İmir - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir