• DOLAR 32.585
  • EURO 34.923
  • ALTIN 2431.06
  • ...
Cizre Cami-Der`den Kandil Mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Şırnak`ın Cizre ilçesinde faaliyetlerini sürdüren Cizre Camii Kültürünü Yayma ve Yaşatma Derneği (CAMİ-DER) Başkanı Mesut Akay, Beraat Kandili nedeniyle yayımladığı mesajda, kandilin İslam aleminin huzur ve refahına vesile olması temennisinde bulundu.

 

Tüm İslam aleminin Beraat Kandilini kutlan Akay, beraat gecesinde bol bol dua etmek gerektiğini vurguladı.

 

Akay, \"Şaban ayının 15`ci gecesi Beraat Kandili, rahmetin ve mağfiretin mevsimi olan Ramazan ayının habercisi olup, bu gecenin bereketli, feyizli olması için Rabbimizden bol bol mağfiret ve dua istememiz lazım. Gelmiş geçmiş tüm günahların affını Yüce Rabbimizin temenni etmek, günahlardan kurtuluşumuza vesile olacak böyle bir gecede tüm imkânlarımızı seferber edip geceyi ifa etmeliyiz.\"diye konuştu.

 

Son olarak, peygamber efendimizin, `Şaban ayının 15`ci gecesi (Beraat) gelince gecesini namazla, gündüzünü oruçla geçiriniz. Allah (CC) O gece güneşin batmasıyla dünya semasına iner ve şöyle der; Benden Af dileyen yok mu? Onu af edeyim. Rızık isteyen yok mu? Rızık vereyim. Şifa dileyen yok mu? Şifa vereyim.` diye sabaha kadar bu böyle devam eder.\" şeklindeki hadisi şerifini hatırlatan Akay, Beraat kandilinin İslam alemi için hayırlara vesile olmasını diledi. (Abit Dündar - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir