• DOLAR 32.556
  • EURO 34.948
  • ALTIN 2440.38
  • ...
Konteynır Kent Sakinleri Kalıcı Konutlardan Habersiz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Van`da 23 Ekim ve 9 Kasım`da yaşanan depremlerin ardından önce çadırkentlere oradan da Konteynır kentlere yerleştirilen Vanlı depremzedeler, kalıcı konutlara yerleşecek günleri beklerken kalıcı konutlar noktasında kendilerinin bilgilendirilmediklerini ifade ettiler.


Kalıcı Konutlar Noktasında Bilgilendirilmiyoruz
Konteynır sakinlerinden Gülistan Ünver yaşanan depremlerde evlerinin yıkıldığını ve il dışına göç etmek zorunda kaldıklarını ifade ederek \"Süphan Mahallesi evimizin ikinci depremde yıkılması üzerene kendi imkânlarımızla il dışına göç etmek zorunda kaldık. Bir hafta önce buraya gelip yerleştik. Yetkililerin Ağustos ayında kalıcı konutlara geçileceğini söylemesine rağmen şuana kadar adam akıllı bir bilgiye sahip değiliz\" dedi.

Kalıcı konutlara geçmelerine bir ay kaldığını hatırlatan Ünver, \"Sözde kalıcı konutlara geçmemize bir ay kaldı. Ancak ortada ne fol var ne yumurta… Yani kim hangi TOKİ`ye taşınacak nasıl olacak en önemlisi de ne zaman taşınacağız bunların hiçbiri belli değil\" diyerek yaşanan belirsizliğe dikkat çekti.

Feqı Teyran Konteynırkentinde kalan Veysel Çasurlu ise geride bırakılan zor kış aylarını hatırlatarak şunları söyledi, \"Bildiğiniz üzere depremzede halkı en fazla etkileyen kışın eksi yirmilere kadar düşen soğuk havlar oldu. Bizler o zorlu günleri geride bıraktık. Biraz daha sabredeceğiz inşallah güzel olacak. Tabi kalıcı konutlar noktasında halkın bilgilendirilmesi gerekiyor neticede binlerce vatandaş hala konteynır kentlerde kalıyor ve eğer şimdiden kalıcı konutlara ne zaman geçileceği ve kimlerin geçeceği belirlenmese önümüz yine kış ve binlerce vatandaşın tekrar mağdur edilmesi demektir\" Şeklinde konuştu.

TOKİ konutlarının yüksek olduğunu da anlatan Çasurlu, deprem felaketi yaşayan bir yer için şu an belirlen fiyatların yüksek olduğunu ve vatandaş daha buralara taşınmadan bunu nasıl ödeyeceğinin hesabını yaptığını söyledi. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir