• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Diyarbakır Basınından Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Diyarbakır ve çevre ilçelerde yaşanan gelişmeler yerel gazetelere şöyle yansıdı.


ÖZGÜR HABER: ŞİMDİ HASAT ZAMANI
Diyarbakır ve çevresinde biçer-dövere verecek parası olmayan kimi çiftçiler, sararıp biçilen ekinlerini, bu aralar Bénder`lerde (Köylerde arpa ve buğday ve mercimek gibi hububatın toplandığı düz alan) samandan ayıklamakla meşgul. Diyarbakır`ın Bismil İlçesi`ne bağlı Kazancı köyünde de bu arala buna benzer hummalı bir çalışma var. Ekinlerini biçip Bénder denilen köyün düz meydanında taşıyan çiftçiler, rüzgârın etkisiyle hububatlarını samandan ayırıyorlar.

Bediüzzaman`ın Köyünün Adı Değişti
Bediüzzaman Said-i Nursi `nin doğduğu yer olan Kepirli köyünün adının tekrar `Nurs` olarak değiştirilmesi talebi, İçişleri Bakanlığı`nca onaylandı.


DİYARBAKIR SÖZ: KONTAK KAPATTILAR
Diyarbakır`da dolmuşçular, Büyükşehir Belediyesi`nin kendileri hakkında `keyfi` uygulamalarda bulunduğu gerekçesiyle yolu trafiğe kapattı. Diyarbakır`da belediyenin ulaşımdan kaldırmak istediği minibüsçü esnafı ile Büyükşehir Belediyesi arasındaki gerginlik gün geçtikçe tırmanıyor. Belediyenin ulaşım havuzuna girme teklifini kabul etmeyen minibüsçüler, belediyenin bu uygulaması aleyhine dava açarken mahkeme yürütmeyi durdurma kararı almıştı


GÜNEYDOĞU GÜNCEL: SİLAHIMLA KOVALIYORUM
Diyarbakır`ın Sur İlçesi Cevat Paşa Mahallesi Muhtarı Veysel Hattısoru, mahallesinde çok sayıda sorun olduğunu ifade ederek, \"Mahallemizdeki harabe evlerin içi, tam bir pislik yuvasına dönmüş. Bu evlerde esrar içiliyor, uçucu madde kullanılıyor ve fuhuş yapılıyor. Yetkilileri bu sorunları iletmemize rağmen, ilgilenen olmadı. Ben de kendi tüfeğimle bu harabe evlerde fuhuş yapıp uyuşturucu kullananları kovalıyorum\" dedi.

Burası Turizme Açılsın
Kıyıdaki irili-ufaklı mağaralar, derin yarları, koyları, meyve bahçeleri ve diğer köyleriyle, tüm Fırat vadisi ve kıyıları tamamen bakir.

DÜ`de Kalp Krizi Timi Kuruldu
Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hastanesi bünyesinde oluşturulan \"Kalp Krizi Timi\" kalp krizi geçirenleri hayata bağlamaya çalışıyor. (M. Salih Keskin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir