• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
Siyonist yazardan büyük itiraf: Yenildik, çukurdayız!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yedioth Ahronoth gazetesinin yazarı Nahum Barnea makalesinde şu ifadeleri kullandı;

Keşke Hamas'ı yeryüzünden silebilseydik, ancak 210 gün süren savaşın ardından gücümüzün sınırlı olduğunu kabul etmeliyiz.

Ordunun tahminleri, Refah'a yapılacak herhangi bir operasyonun sınırlı sonuçlar getireceğini ve bedelinin yüksek olacağını gösteriyor. Hamas'ı ortadan kaldıramayacağız ve bunun bedelini ölü ve yaralı asker ve tutuklularla ödeyeceğiz. Şehir ve çevresinde büyük yıkım ve ölümlere sebep olacağız. Hükümetlerin ve uluslararası toplumun tepkisi eşi benzeri görülmemiş bir durum.

İsrail'in savaşı bitirme isteği, 7 Ekim'de düştüğümüz çukurdan çıkışın kapısını açan stratejik bir karardır.

Netanyahu stratejik yoldan siyasi yola kaçmayı seçti; Dün, anlaşmanın uygulanma şansını engellemek için neredeyse uydurma isimler altında iki açıklama yayımlandı.

 Netanyahu iki açıklamasında arabulucuları, Hamas hareketini ve hükümetindeki  grupları hedef alıyordu.

 Eğer bu insanlar bir anlaşma şansı olmadığına ikna olurlarsa, kendi tarafları çözüm ihtiyacından kurtulacak, savaş devam edecek ve sağdan ve soldan gelen dağılma tehditleriyle birlikte Amerikan baskısı da hafifleyecek. 

 Netanyahu'nun bu açıklamaları yapmaya cesaret etmesi, şu anda titrediğinin ve anlaşmanın artık mümkün olduğuna inandığının kanıtıdır.

Bu haberler de ilginizi çekebilir