• DOLAR 32.474
  • EURO 34.752
  • ALTIN 2434.44
  • ...
`Mustazaf Der`li Olduğu İçin Hükümet Kınamadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Geçtiğimiz Perşembe günü Mustazaf Der Yüksekova şubesine yapılan menfur saldırı sonucu katledilen Ubeydullah Durna için taziye ziyaretleri sürüyor. Has Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof Dr Mehmet Bekaroğlu ve beraberinde Milletvekilleri adayları, taziye ziyareti kapsamında Mustazaf Der Genel Merkezini ziyaret etti.

Bekaroğlu ve beraberinde Has Partili Milletvekilleri adaylarını Mustazaf Der Genel Başkanı Av Hüseyin Yılmaz ile Mustazaf Der Diyarbakır Şube Başkanı Nuri Güler karşıladı. Merhum Übeydullah Durna`nın ruhuna okunan Fatiha`nın ardından Mustazaf Der Genel Başkanı Av Hüseyin Yılmaz, Yüksekova`da yaşanan olayları anlattı. Yılmaz, Şuanda BDP ve PKK`den gördükleri muamelenin aynısını AK Partili Hükümetten de gördüklerinin ifade ederek, örnekler verdi.

Saldırıdan İki Gün Önce Tehdit Edilmiş
Son olaydan yaklaşık 20 gün önce aynı kişilerce dernek çatısının kundaklandığını belirten Yılmaz, kundaklanan çatıyı şehit olan dernek başkan yardımcılarının onardığını söyledi. Şehit olmadan iki gün önce çatı onarımının bittiğini ifade eden Yılmaz, saldırganlarının şehide "boşuna onardım, yakında yine yakacağız" dediklerini ve açıkça ölümle tehdit ettiklerini söyledi.


5 Mayıs`ta Derneği kundaklamaya gelen ve merdivenle çatıya çıkan BDP/PKK yandaşlarına engel olamaya çalışan başkan yardımcılarının ateşli silahla şehit edildiğini söyleyen Yılmaz, kamera görüntülerinden de şehidin çatıda vurulduğu ve daha sonra derneğin içindeki üyelerinin sopalarla dışarıya çıktıklarını söyledi.

Gerginlik Çıkmasın Diye Özen Gösterdik
Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü: "Bizim orada basın açıklaması yapmamız bizim en doğal hakkımız olmasına rağmen, yapmadık. Cenazeyi defnettikten sonra Cuma namazını kılmak için ilçeye indik. Olay çıkmasın diye kesinlikle hiçbir slogan atmadık, sesiz bir şekilde camiye gittik ve çıktık. Dernek binasını ziyaret ettikten sonra ilçeden ayrıldık, ama arkada kalan arabalara saldırdılar. Camlarını kırdılar, kısa bir arbede çıktı ve polisler müdahale edince taraflar ayrıldı. Ve sonra göstericiler polis ile çatışmış. Zaten tüm görüntülerde polis ile gösterilerin çatışması var. Geride bir araç kaldı, polis her hangi olay çıkmasın diye aracı ben getiririm dedi. Ama araç kundaklandı. Daha sonra tekrar derneğe yönelmişler. Dernek ve alttaki kitapevi tamamen yakıldı."


Hem Suçludurlar Hem de
BDP eski eş Genel Başkanı ve Hakkâri bağımsız Milletvekili adayı Selahattin Demirtaş`ın Diyarbakır`da başka Yüksekova başka konuştuğunu belirten Yılmaz, Demirtaş, Adil Kurt ve Hamit Geylani`nin hakaretvari açıklamalarda bulunduğunu söyledi. Yılmaz, "Derneğimize saldıranlar onlar, dernek başkan yardımcımızı şehit eden onlar Normal şartlarda suçlu tarafın ortalıkta gezinmemesi lazım, çünkü karşı tarafın da acısı var ve acıları halen taze Buna rağmen saldıran, hakaret eden taraf yine onlar" diye konuştu.


24 Saatte Faali Ortaya Çıkartabilirler
Yüksekova`nın tüm kontrolünü ellerine geçirdiklerini belirten Yılmaz, polisin de karakola sığınarak sadece kendi can güvenliğini sağladığını söyledi. Yılmaz, "Eğer BDP/PKK istese 24 saat içinde olayın faalini ortaya çıkarır, çünkü yaptırımlarını gördük. Eğer isteseler, provokatör mü veya başka bir şey mi ortaya çıkartabilirler. Buna güçleri var, çünkü ilçedeki her kurumu ele geçirmişler. Ama şuan çıkarmadıklarına göre bildiklerini düşünüyorum" dedi.


Aynı Muameleyi Hükümetten Görüyoruz

Şuanda BDP ve PKK`den gördükleri muamelenin aynısını AK Partili Hükümetten de gördüklerini ifade eden Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü: "Bakınız eğer Yüksekova`da öldürülen Ubeydullah Durna, Mustazaf Der`li olmasaydı, yani normal sıradan biri olsaydı hükümet ilk dakikadan itibaren olayı kınardı. Başbakan veya Cumhurbaşkanı menfur saldırıyı şiddetle kınadıklarını açıklardı. Ama Mustazaf Der`li olduğu için kınamadılar, görmezden geldiler."


Bekaroğlu: Sağduyulu Tavrınızı Tebrik Ediyorum
Has Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof Dr Mehmet Bekaroğlu ise, Mustazaf Der`in sağduyulu tavrını tebrik ederek şunları söyledi, "Her seçim döneminde ortam geriliyor, buda BDP/PKK`nin işine geliyor. Özelikle son birkaç yıldır yaptığınız etkinlikler batıda olumlu karşılanması bazılarını rahatsız ediyor. Bir kez daha sağduyulu tavrınızı tebrik ediyorum ve merhuma da Allah`tan rahmet diliyorum."

M. Salih Keskin - İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir