• DOLAR 32.57
  • EURO 35.023
  • ALTIN 2429.62
  • ...
Özgür Der`den Google`ye Tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - Özgür der yönetim kurulu üyesi Hülya Şekerci arama motoru Google`de bugün yayınlanan logonun Müslümanlara hakaret içerdiğini belirtti.

Özgür der yönetim kurulu üyesi Hülya Şekerci açıklamasında, "Google, bu sabah sayfasına Müslümanlara hakaret içeren bir logo koydu. Bu logo Amerikalı dansçı Martha Graham`ın doğumunun 117. yılı için hazırlanmış. Logonun üzerine tıklandığında dansçının hayat hikâyesine de ulaşıyorsunuz. Ne var ki bu logo bir dansçının figürlerini gösteren "sanatsal" bir olay olmaktan çok ideolojik bir tahkir ve düşmanlığı yansıtıyor. Burada dans eden kadın önce tesettürlüdür sonraki figürlerde ise üzerindeki örtüyü zorla sıyırmakta ve dans ederek esaretten kurtulup başı açık modern kadına dönüşüyor."dedi.

Müslümanlara hakaret sayılan logoya tepki gösteren Hülya Şekerci, "Türkiye`de de Batıcı-Kemalist kadroların tekrarlamaktan hoşlandığı bu tez Google örneğinde ABD`li dansçı figürü üzerinden bir kez daha tekrar edilmiştir. Oysa gerçek, bu iddianın tam tersidir. Modernleştirme zorla, dayatmalarla en çok da tesettür üzerindeki baskılarla gerçekleştirilmeye çalışılmıştır. Bu dayatmalara rağmen hala mümin kadınlar örtülerini İslami kimliklerinin bir göstergesi olarak gururla taşımaktadırlar. Üstelik örtünmeyi esaretin değil tam tersine özgürleşmenin bir aracı olarak görmektedirler." ifadelerini kullandı.

MÜSLÜMAN KADININ ÖRTÜSÜNE SALDIRIDIR
Googlenin yayınladığı logoyu derhal kaldırılmasını isteyen Şekerci şunları söyledi: "Google, bu logosuyla mümin kadınların tesettürleri üzerinden İslam`a yönelik bir saldırı gerçekleştirmiş, inançlarımız ve değerlerimizle alay etmiştir. İnancımızı aşağılayan bu logo derhal kaldırılmalı ve yetkililer derhal tüm Müslümanlardan özür dilemelidirler"

İbrahim Toprak - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir