• DOLAR 32.559
  • EURO 34.887
  • ALTIN 2429.829
  • ...
Çatışma Taraftarı Değiliz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Peygamber Sevdalıları Platformu adına M. Ali Ortaç, Ömer Kurul ve Ahmet Yıldız kutlu doğum etkinliğine gösterilen ilgiden dolayı ajansımıza yaptıkları teşekkür ziyaretinde, Yüksekova`da yaşanan olayları değerlendirdiler.

Batman Peygamber Sevdalıları Platformu sözcüsü M. Ali Ortaç, halkın huzurunun bozulmaması için çatışma taraftarı olmadıklarını belirtti, katledilen Yüksekova Mustazaf Der Şube Başkan Yardımcısı Ubeydullah Durna`nın şahadetinin sabırları zorladığını ifade etti.

Son zamanlarda yaşanan olaylarla ilgili olarak görüşlerini dile getiren Batman Peygamber Sevdalıları Platformu dönem sözcüsü Mehmet Ali Ortaç, "Bölgeyi kaos ve çatışma ortamına sürükleyecek gelişmelerin devam etmemesi için halkımızın tüm kesimlerini Peygamber Sevdalıları Platformu üyelerine yapılan saldırıdan dolayı, saldıran taraf olan BDP/PKK eksenine dur demeleri çağrısını yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

İslami derneklerin kuruluş amaçlarının insani değerlerin öne çıkarılması olduğunu belirten Ortaç, "Yıllardır devam eden İslami, insani ve kültürel faaliyetlerimiz bizim kimliğimizi ve hedefimizi gözler önüne sermektedir." dedi.

Halkın huzurunun bozulmaması için çatışma taraftarı olmadıklarını ilan eden Ortaç, "Katledilen Yüksekova Mustazaf Der Şube Başkan Yardımcısı Ubeydullah Durna`nın şahadeti, sabırları zorlayan bir durumdur. Bizler hepimiz bu halkın çocuklarıyız, aynı havayı soluyoruz. Aynı gemide yolcuyuz. Bu gemiye bir şey olursa hepimiz zarar görürüz." şeklinde konuştu.

M. Sait Çelik-İLKHA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir