• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
israil, Bu Yıl 361 Ev Yıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi’nin Filistin’deki şubesi tarafından yayınlanan raporda, işgal güçlerinin bu yılın ilk yarısında Filistinlilere ait onlarca evi yıktığı belirtildi.

BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA) tarafından yayınlanan raporda, son günlerde yıkılan 124 evle bu yılın ilk yarısında yıkılan ev sayısının 371’e yükseldiği ve yıkım sonucu 600 kişinin evsiz kaldığı kaydedildi.

Raporda ayrıca işgal güçlerinin El-Ağvar’daki Filistinlilere onlarca yıkım kararını tebliğ ettiği, işgal ordusunun tatbikatları neticesinde de Nablus’taki El-Akrabaniyye ve Ayn Şelebi bölgesindeki bir çok binanın hasar gördüğü ve su kuyularının kullanılamaz hale geldiği ifade edildi.

İşgal güçleriyle, siyonist gaspçıların saldırılarına da değinen OCHA, raporunda şu bilgilere yer verdi: “2011 yılına göre bu yıl yaralanan Filistinli sayısında önemli bir artış var. Geçen sene 28 kişi yaralanırken, bu yılın ilk yarısında yaralanan Filistinli sayısı 62’yi geçti. Batı Yaka’da ırkçı ayrım duvarına karşı yapılan gösteri ve yürüyüşler devam ederken, işgal ordusunun Batı Yaka’da sürdürdüğü baskınların sayısı ise 153’ü buldu.”

(Filistin Enformasyon Merkezi)

Bu haberler de ilginizi çekebilir