• DOLAR 32.516
  • EURO 34.937
  • ALTIN 2436.39
  • ...
400 Kg At Eti Yakalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN- Mersin`in Akdeniz ilçesinde vatandaşlardan gelen ihbar üzerine Polis ekipleri ve Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Yenimahalle 5353 Sokakta at eti kesiminin yapıldığı ihbarı üzerine harekete geçen ekipler, Reşit Y.`nin ikamet ettiği eve bir operasyon düzenledi.

Evin avlusunda yapılan incelemede, ahır olarak kullanılan bir bölüm olduğu ve burada 2 adet atın bağlı bulunduğu tespit edildi. Ekiplerin araştırmalarını derinleştirmesi üzerine, avluda perdeyle gizlenmeye çalışılmış bir bölümde 3 adet plastik kasada etler ve siyah plastik poşetlere rastlandı. Poşetler açıldığında ise 1 adet kesilmiş at başı, kesilmiş ayaklar ve hayvanın iç organları bulundu.

Büyükşehir Belediye veteriner hekimince etler üzerinde yapılan mikroskobik incelemede, kesilmiş etlerin tek tırnaklı hayvana ait olduğu kanaatine varıldı ve kesin tanı için numune alındı. Veteriner hekim incelemesinin ardından Reşit Y. ile olay anında evde bulunan Hasan K. ve Cahit G. Adlı şahıslar sorgulanmak üzere Mağazalar Karakolu ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Zanlılardan Reşit Y.`nin daha önce 5`i `Sağlık için tehlikeli madde temin etme` olmak üzere toplam 10 ayrı suç dosyasının bulunduğu ortaya çıktı.

Kesilen hayvanın etleri ve kalan parçaları ise Akdeniz Belediyesi Zabıta ve Temizlik İşleri ekipleri tarafından imha edilmek üzere el kondu. (A. Hakim Kurt-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir