• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Bülent Arınç Elazığ`da
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ELAZIĞ - Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bazı açılışlar yapmak ve Kovancılar MYO temel atma törenine katılmak için Elazığ`ın Kovancılar ilçesinde geldi. Saat 15.00`de kürsüye çıkan Arınç, hem yerel hem de dünya gündemi hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Kendisinin yıllar önce TBMM başkanı iken, Cumhurbaşkanı tarafından eşi kapalı olduğu için köşke davet edilmediğini belirten Arınç şunları kaydetti. \" Değerli Kovancılar halkı, eskiden sen bu kıyafetle şuraya gidemezsin, sen bu kıyafetle buraya gidemezsin diyorlardı. TBMM başkanı olarak 5 yıl görev yaptım. Cumhurbaşkanı bir kez bile bana davet göndermedi. Sorduğumuzda ise, senin eşin kapalı, burası kamusal alan olduğu için senin eşine burası kapalıdır dendi. Utanmıyor musunuz siz başı örtülü insanları dışlamaya, hastaneye almamaya, meclisin tören salonuna girmelerine izin vermemeye, eğitim hakkını ellerinden almaya… Buralara başörtülü girilemezse nereye girilecek peki? Bu kamusal alan sözü tamamen bir yalan. Anayasanın neresinde yazıyor kamusal alan? İşte bu sizin en büyük yalanlarınızdan bir tanesidir.

Benim kızım 28 Şubat sürecinden sonra üniversiteyi kazandı ancak başörtüsü yasağı çıkınca gidemedi. Benim kızım gibi diğer kızlar da alınmadı. Lavabonun penceresinden girmeye çalıştılar, pencereler kapatıldı, perukla girmeye çalıştılar peruk yasaklandı. Ama Elhamdulillah bu kötü şeyler artık yok.\"

Daha sonra konuşmasına terör mevzusundan devam eden Arınç, gündem yaratacak konuşmalar yaptı. Konuşmasında, \" Ne Mutlu ile başlayan ve ırkçılık kokan cümleleri kullanmıyoruz biz.\" diyen Arınç, konuşmasına şöyle devam etti: \" Biz neden kardeş olduğumuzu biliyoruz. Terörün bazen polisi hedef alarak, bazen camide Müslümanları katlederek, bazen de masum çocukları öldürerek neyi hedeflediğini biliyoruz. Bu ülkede kardeşçe yaşamak varken, neden birbirimize düşman oluyoruz ki? \"

Yaklaşık yarım saat konuşma yapan Arınç, Kovancılar MYO`nun temel atma törenine katıldıktan sonra ilçeden ayrıldı. (Ferhat Suiçer-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir