• DOLAR 32.459
  • EURO 34.836
  • ALTIN 2448.357
  • ...
AB Suriye Kararını Verdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Lüksemburg`daki Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları toplantısından Suriye`ye kınama ve ek yaptırım kararı çıktı.

"SURİYE`NİNKİ `KABUL EDİLEMEZ`, TÜRKİYE `ÖLÇÜLÜ` OLMALI"

AB Dışişleri Konseyi, Türk jetinin düşürülmesi ile ilgili olarak yayınlanan sonuç metninde "kabul edilemez bir eylem" ifadesini kullandı. Suriye`yi kınayan, konunun acil şekilde araştırılması gerektiğini belirten metinde Türkiye`nin de `ölçülü ve sorumlu` bir tepki vermesi gerektiği yorumu yer aldı.

TÜRKİYE`YLE İŞBİRLİĞİ ÇAĞRISI

AB Dışişleri Konseyi kararında Suriye`ye ise yaşanan olay ve sonrası ile ilgili yapılacak araştırma ve soruşturmalar için Türkiye ile tam işbirliğine gitmesi çağrısı yapıldı.

Ek yaptırımlarda 16. kez yükseltmeye giden AB, son olarak Suriyeli 6 şirket ve 1 özel kişiyi daha kara listeye ekleyerek bunların, ulaşım ve banka hesaplarına sınırlama getirdi.

AB Dışişleri Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton bir kez daha "Bu yaptırımlar halka değil rejime yöneliktir" açıklamasında bulundu.

JET KRİZİNDE SON DURUM; DİPLOMASİ SAVAŞI

Türk jetinin vurulmasıyla ilgili olarak Türkiye ve Suriye hükümetleri karşılıklı suçlamalarını sürdürüyor. Türkiye hükümeti, reder ve telsiz kayıtları doğrultusunda Türk jetinin, yanlışlıklıa ve kısa bir süre Suriye hava sahasına girdiğini, durumfark edilince hemen ayrıldığını ve uluslararası hava sahasındayken vurulduğunu belirtiyor.

Suriye hükümeti ise Türk jetinin, Suriye hava sahasındayken vurulduğunda ısrar ediyor. Suriye`nin "Türk jeti olduğunu bilmiyorduk" mazereti ise eldeki veriler doğrultusunda daha önce geçersiz hale gelmişti.

Türkiye kriz anından itibaren uluslararası kamuoyunu bilgilendirip uluslararası toplum desteğini yanına almaya çalışıyor. AB`den sonra yarın da NATO, konuyu gündemine alacak. Aynı faaliyetleri yürüten Suriye ise şimdiye dek Rusya ve İran`ı yanına çekmeyi başarabildi.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir