• DOLAR 32.555
  • EURO 34.953
  • ALTIN 2443.801
  • ...
Filistin Bütün İslam Alemine Aittir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İRAN- Filistin Halk Kurtuluş Cephesi Sözcüsü Mahir Tahir ve İran İslam Cumhuriyeti Milli Güvenlik Yüksek Konseyi Sekreteri Said Celili bir araya gelerek görüş alışverişi yaptı. Salid Celili gerçekleşen görüşmede Filistin`in bütün İslam alemine ait olduğuna vurgu yaparak, Siyonist terör rejimiyle mücadelede Filistin direnişine destek vermenin İran İslam Cumhuriyeti`nin görevi olduğu gibi Filistin direniş hareketinin yanısıra dünyada özgürlük yanlısı olan herkese destek verdiğini belirtti.

Filistin Direnişi Özgürlük Yanlısı Olanlara İlham Kaynağıdır

Bölgede meydana gelen İslami uyanışın büyük bir imkân yarattığına dikkat çeken Celili, bu ortamdaki genel eğilimlerin Filistin kurtuluşunu savunmaya yönelmesi gerektiğini belirti. Celili, Filistin direnişin ve halk hareketinin bütün Müslümanlara ve özgürlük yanlısı olanlara ilham kaynağı olabileceğini söyledi.

 

Direnişin güçlenmesi için Filistin`li grupları arasında vahdetin önemli olduğunu anlatan Celili, direnişin zaferlerle sonuçlanacağını ifade etti.İran İslam Cumhuriyeti Milli Güvenlik Yüksek Konseyi Sekreteri, İran`ın barışçıl nükleer çalışmalarına da işaret ederek, kanserli bir milyon hasta için radyoizotp temini ve de yüzde 20 oranında zenginleştirilmiş uranyum elde etmenin Batı`nın mantık dışı isteklerine karşı dik durmanın sonucu olduğunu kaydetti.

 

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi Sözcüsü Mahir Tahir ise bu görüşmede Filistin`deki gelişmeler hakkında bilgi vererek, Filistin`e destek veren İran İslam Cumhuriyeti`nin konumunu takdir etti. Tahir, İslami uyanışın Filistin`in kurtuluşuna yol açmasını ümit etti.

 

Mahir Tahir, Filistin direnişine destek veren Suriye aleyhinde ABD ve Siyonist rejimi tarafından kurulan koplolardan endişelerini dile getirdi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir