• DOLAR 32.603
  • EURO 34.817
  • ALTIN 2493.706
  • ...
Erdoğan`a Süpriz Davetiye
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Başbakan Erdoğan, Akademi`de eğitim almak üzere danışmanı İbrahim Kakı’yı görevlendirdi.

Akademi, dünyaya yön verecek liderler için 2009 yılında kuruldu. ABD`nin dünyaca ünlü üniversitesi Harvard profesörlerinden oluşan bir grup tarafından geliştirilen İleri Liderlik Akademisi, bu yıl için Başbakan Tayyip Erdoğan`a davet gönderdi.

Dünyada ilk olan ve yüksek eğitime büyük bir yenilik getiren programa, alanında en az 20-25 sene çalışan ve başarılı olan liderler arasından seçilen kişiler kabul ediliyor. Bu kişiler arasında; çeşitli ülkelerden bakan ve üst düzey yöneticilerin yanı sıra girişimciler, sivil toplum liderleri gibi geniş bir yelpazeden oluşan isimler bulunuyor.

Başbakan Erdoğan, İleri Liderlik Girişimi`ne katılmak üzere danışmanı İbrahim Kakı’yı görevlendirdi. Çeşitli ülkelerden çok sayıda üst düzey ve nitelikli yöneticinin başvurduğu program için çok sıkı bir değerlendirme ve seçme süreci yaşanıyor.

Başbakan Erdoğan`ın görevlendirdiği danışmanı, CV`si ile Akademi`ye başvuracak. Kabul edilirse ABD`ye giderek Akademi`ye katılacak. Programa katılan akademi üyeleri, üniversitenin işletme, eğitim, siyaset bilimi, hukuk, eczacılık ve kamu sağlığı fakültelerinde yeni bilgi ve disiplinler arası yeni beceriler elde ediyor.

Sosyal ve küresel sorunlara karşı duyarlılığı olan üst düzey ve yetenekli yöneticileri biraraya getiren bu program, bu liderlerin küresel sorunlarla başa çıkmayı başarabilmeleri için oluşturuldu. Akademi üyeleri yoksulluk, ekonomik kalkınma, kamu sağlığı, enerji, çevre, sürdürülebilir büyüme, sağlık sorunlarının globalizasyonu, temel eğitim, gençlik, etik ve uyuşmazlığın önlenmesi gibi dünyanın en büyük sorunlarının çözümü için hazırlanıyorlar.

Akademi`deki eğitimde; İleri Liderlik Seminerleri, Beyin Takımı (Think Tank), ders incelemesi, çalışma grupları gibi yöntemler kullanılıyor.

Janet Nahum / Dipnot

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir