• DOLAR 32.566
  • EURO 34.967
  • ALTIN 2443.469
  • ...
Mustazaflar Cemiyeti Mursi`yi ve Mısır Halkını Tebrik Etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN-Mustazaflar Cemiyeti Genel Başkanı Abdurrahman Cens, Mısır Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili yazılı basın açıklaması yaptı.
 
Yazılı basın açıklamasında Al-i İmran Suresinin 140. ayetine atıfta bulunan Cens, İslam düşmanlığına, diktatörlüğe ve siyonizme karşı tepkisini ve öfkesini 1,5 sene boyunca meydanlarda cesurca ortaya koyan Mısır halkının gerçekleştirdiği devrim sonucu, Firavun Mübarek yönetiminin devrildiğini ve Mübarek`in yargılanıp müebbet hapis cezasıyla cezalandırıldığını ifade etti.

Mübarek`in 30 yıl süren despot iktidarından sonra yapılan seçimlerde, halkın iradesine set çekmek isteyen orduya rağmen, meydanları doldurarak iradesine sahip çıkan kahraman Mısır halkının seçtiği Cumhurbaşkanına Meclisin kapılarını açtırdığını belirten Cens, "Allah-u Teâlâ`nın yardımıyla Mısır halkı; birlik ve beraberliğinin, sebat ve kararlılıklarının meyvesini alıyor ve almaya da inşaallah devam edecektir" ifadelerini kullandı.
 
Mısır`da ABD ve İsrail`e Büyük Darbe İndirilmiştir
İslam`a dönüş ve izzet hareketlerine sahne olan Mısır`da büyük şeytan Amerika`ya ve israil`e büyük bir darbe indirildiğini belirten Cens, "İsrail`in çıkarları için didinen kimi Arap devletlerinin İhvan`ın rakibi olan devrik rejimin son başbakanı Ahmed Şefik`i açıkça desteklemelerine, Amerika`nın entrikalarına ve Mübarek`in zihniyetindeki orduya rağmen, halk kendi kazanımlarına sahip çıkmıştır" dedi.
 
Açıklamanın devamında, "Mustazaflar Cemiyeti olarak; halkın iradesiyle seçilen ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`yi ve onun şahsında cesur Mısır halkını tebrik ediyor, başarılar diliyoruz" denildi.
 
Cumhurbaşkanı Mursi ve yönetimini büyük sorunlar beklediğine dikkat çekilen açıklamada, " Yeni bir düzenin kurulması, halkın kazandıklarına sahip çıkmak ve halkın taleplerini yerine getirmek gibi büyük sorumlulukları var. Allah`a tevekkül etmelerini, ihlâs, sabır ve sebatla, istişare ve geniş bir hoşgörü ile davranmalarını tavsiye ediyoruz. Allah yar ve yardımcıları olsun. Uğraşacakları pek çok mesele vardır. En önemli mesele ise Mısır`da asker, halkın özgürlük taleplerini akamete uğratmak için askeri vesayet rejimi kurmak istiyor. Mısır`da asker; kendi siyasi ve mali imtiyazlarını ve Amerika`nın çıkarlarını korumak ile israilin varlığının güvencesi için halkın kazanımlarını ellerinden almak istiyor" uyarısında bulunuldu.
 
Yüksek Askeri Konseyin oy sayımına başlandığı sıralarda kendisine ülke siyasetini avucuna alacak geniş yetkiler verdiği dile getirilen açıklamada, "Anayasa Mahkemesi üzerinden siyaseti yönetmeye başlayan Askeri Konsey tarafından yapılan ve orduya neredeyse sınırsız iktidar yetkisi veren anayasa değişikliğiyle; cumhurbaşkanının yetkilerini elinden alıyor, etki alanını daraltıyor. Mısır askeri, Türkiye`de 12 Eylül cuntacılarının yaptığı gibi halkın iradesini vesayet altına sokan Mısır MGK`sını oluşturuyor. Dünyanın neresinde olursa olsun askerin anayasa yapması aykırı bir durumdur. Yeni yönetimin ve Mısır halkının buna izin vermeyeceğini ve halkın bedel ödeyerek elde ettiği kazanımlarına sahip çıkacağını ümid ediyoruz" denildi.
 
Açıklamanın sonunda, "Bir kez daha yeni Cumhurbaşkanı Mursi`yi ve Mısır halkını tebrik ediyoruz. Allah-u Teâlâ bu süreci onlar için ve tüm İslam âlemi için hayırlı ve bereketli kılsın" ifadelerine yer verildi. (Veysi Demir-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir