• DOLAR 32.446
  • EURO 34.768
  • ALTIN 2437.735
  • ...
Türkiye`ye Sığınan Suriyelilerin Sayısı 55 Bine Ulaştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD)`ndan yapılan yazılı açıklamada, Suriye`den gelenler için kurulan 9 çadırkent ve 1 adet konteynerkentte bugün itibariyle 32 bin 380 Suriye vatandaşı bulunduğu bildirildi. 2011 yılı Nisan ayı içerisinde Suriye`de başlayan iç karışıklıklar nedeniyle, nüfus hareketlerine yönelik olarak bugüne kadar ülkeye gelen yaklaşık 55 bin Suriye vatandaşı için Başbakanlık AFAD tarafından 4 ilde kurulan kamplarda bir yılı aşkın süredir, her türlü insani yardım ihtiyacı karşılandığı belirtildi.

Açıklamada, "Başkanlığımızın koordinasyonunda; ilgili kurum ve kuruluşlarca çadırkentlerde ve konteynerkentte barınma, yiyecek, sağlık, güvenlik, sosyal aktivite, eğitim, ibadet, tercümanlık, haberleşme, bankacılık ve diğer hizmetler verilmektedir. Başbakanlık AFAD`ın gönderdiği ödenekler ile kurulan kamplarda; okul, cami, ticaret, polis ve sağlık merkezi, basın brifing birimi, çocuk oyun alanları, televizyon izleme üniteleri, su deposu, arıtma merkezi, trafo ve jeneratör gibi donatılar da yer almaktadır. Konteynerkent ve çadırkentlerde ülkemize giriş yapan Suriye vatandaşlarına günlük olarak 3 öğün sıcak yemek verilmeye devam edilmektedir." denildi.

21-22 Haziran tarihlerinde, 393 Suriye vatandaşının Türkiye`ye giriş yaptığı aktarılan açıklamada, 168 kişinin de kendi istekleri ile geri döndüğü bildirildi. Bugüne kadar Türkiye`ye 54 bin 920 Suriye vatandaşının giriş yaptığı vurgulanan açıklamada, "Bugüne kadar toplam 22 bin 540 Suriye vatandaşı ülkesine dönmüştür. Ülkemizde toplam 32 bin 380 Suriye vatandaşı bulunmaktadır." bilgisine yer verildi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir