• DOLAR 32.549
  • EURO 34.965
  • ALTIN 2445.806
  • ...
Kur`an Yakan İşgalcilere Ceza Yok!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Şubat ayında bir ABD üssünde Kuran`ın yakılması olayıyla ilgili ABD askeri soruşturması, olayla ilgili yedi askeri hukuki cezayla değil yalnızca idari cezalarla yüzyüze bırakmayı tavsiye ediyor.

ABD`li askeri yetkililerin bildirdiğine göre, olay hakkındaki gizli dosya bir hafta önce Pentagon`a ulaştı. Nihai karar ise henüz alınmadı.

Yetkililere göre yedi Amerikan askeri maaş kesintisi ya da ek görevlere atanma gibi hukuki olmayan disiplin cezalarıyla yüzyüze kalabilir.

Askeri yetkililer daha önce ABD üssünde Kuran`ın yakılmasının hata olduğunu kabul etmekle birlikte cezai soruşturma açılmasının beklenmediğini açıklamışlardı. Fakat böyle bir karar muhtemelen Kuran`ın yakılması olayının öfkelendirdiği Afganlıları daha da kızdıracak.

Kuran`ın bir ABD üssünde yedi asker tarafından yakılması olayının meydana gelmesinden sonra Afganlılar sokaklara döküldü ve halkla ABD askerleri arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. Meydana gelen olaylarda, bir Afgan askeri tarafından vurulan iki ABD askeri ile İçişleri Bakanlığı`nda çalışan ABD`li iki askeri danışman da dahil 30`dan fazla insan öldü.

Kuran`ın yakılmasıyla ilgisi olduğu belirtilen 11 Amerikan askeri ise olaydan hemen sonra ABD`ye geri döndü.

Başkan Barack Obama da Kuran`ın yakılması olayından sonra Afgan Devlet Başkanı Hamid Karzai`den özür diledi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir