• DOLAR 32.206
  • EURO 35.027
  • ALTIN 2515.28
  • ...
Ülke Genelinde Hava Durumu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre; ülke genelinde yağış beklenmiyor. Kuzeydoğu kesimlerin parçalı bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik olmayacak, ülkemiz genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edecek.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege Kıyılarında kuvvetli (40-60 km/s), İç Anadolu`nun kuzeyi ile Güneydoğu Anadolu`da kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

YÜKSEK SICAKLIK UYARISI: Ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının oluşturacağı olumsuzluklara karşı; özellikle yüksek sıcaklığa karşı hassas ve kronik hastalığı olanlar, yaşlılar ve çocukların güneş ışınlarının dik geldiği 10.00-16.00 saatleri arasında, güneşte kalma süresinin en aza indirilmesi ve koruyucu tedbirlerin alınması gerekmektedir.

BÖLGELERE GÖRE HAVA
MARMARA
: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölge genelinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/s) esmesi bekleniyor.
EGE: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Kuzey Ege Kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/s) esmesi bekleniyor.
AKDENİZ: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.
İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; öğle saatlerinde kuzey kesimlerinde, kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.
BATI KARADENİZ: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.
ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.
DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinde kuzeydoğusunun parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

BAZI İLLERDE BEKLENEN HAVA
Ankara:
Az bulutlu ve açık (17/32)
İstanbul: Az bulutlu ve açık (22/29)
İzmir: Az bulutlu ve açık (23/35)
Bursa: Az bulutlu ve açık (18/31)
Konya: Az bulutlu ve açık (17/30)
Adana: Parçalı bulutlu (22/34)
Mersin: Parçalı bulutlu (24/32)
Diyarbakır: Az bulutlu ve açık (20/37)
Batman: Az bulutlu ve açık (19/38)
Şanlıurfa: Az bulutlu ve açık (26/39)
Gaziantep: Az bulutlu ve açık (23/35)
Mardin: Az bulutlu ve açık (26/33)
Van: Az bulutlu ve açık (12/25)
Bingöl: Az bulutlu ve açık (18/33)
(Ayhan Kaya-İLKHA )

Bu haberler de ilginizi çekebilir