• DOLAR 32.231
  • EURO 34.805
  • ALTIN 2454.477
  • ...
FIFA, İşgalciden Es-Sersek`i Serbest Bırakmasını İstedi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), İsrail işgal rejiminin üç aydır açlık grevi eylemini sürdüren Filistinli futbolcu Mahmud Es-Sersek`i alıkoymaya devam etmesini kınayarak Es-Sersek`in serbest bırakılmasını ve Filistinli futbolcuların haklarından mahrum edilmemesini istedi.

İsrail işgal rejiminin Filistinli futbolcuların selameti ve insan haklarıyla ilgili tecavüzlerini konu alan raporların FIFA`ya ve Başkanı Joseph Blatter`e ulaşmasının ardından FIFA`nın bu açıklamayı yaptığı ifade edildi.

Söz konusu raporlarda İsrail işgal rejiminin birçok Filistinli oyuncuyu gayri meşru yollarla kaçırdığı ve alıkoyduğu, özellikle idari hapis cezasını protesto etmek üzere açlık grevi eylemine başlayan ve doksan gündür açlık grevini sürdüren futbolcu Mahmud Es-Sersek`in sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu belirtiliyor.

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA),İsrail işgal rejimi futbol federasyonundan İsrail işgal hükümetini Filistinli futbolcuların selameti konusunda uyarmasını istedi.

Filistin Enformasyon Merkezi`nde yer alan habere göre, FIFA`nın ayrıca Filistin Futbol Federasyon`uyla da bir dizi yazışma yaptığı ve Filistinli futbolcu Mahmud Es-Sersek`in durumu hakkında bilgi aldığı kaydedildi.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir