• DOLAR 32.469
  • EURO 34.744
  • ALTIN 2435.94
  • ...
israil Mallarına Boykot Çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Refati yaptığı açıklamada, hükümetin yerli malına destek amaçlı birçok karar çıkardığına dikkati çekerek, "Yerli üretim olarak alternatifi olan ürünlerin ülkeye girişini engellemek için birçok karar çıkardık ama İsrail ambargosu sebebiyle bu konuda zorluklar yaşıyoruz" dedi.

İsrail ürünlerinin kaliteli olduğunu kabul eden Refati, bunun yanında bakanlığın kontrol ettiği yüksek kalitede milli ürünlerin de olduğunu ve onlara rağbet etmek gerektiğini hatırlatarak, "Ancak yerli ürünlerin kullanımı sağlanırsa kalitesi yükselir. Gazze`ye girişi yasaklanan İsrail ürünleri arasında gazlı içecekler, meyve suları, bisküviler, patates cipsi, karpuz ve kavun gibi bazı ürünler bulunuyor" diye konuştu.

Refati, hükümetin ürünlerin kalitesini yükseltmek için işçileri eğitmek gibi doğrudan ve dolaylı birçok yolla yerli malını desteklediğini ancak son kararın tüketiciye ait olduğunu belirterek, bakanlığın yüksek kalitesiyle bilinen ayakkabı sanayisi gibi bazı önemli sanayi maddelerinin korunması için büyük çaba harcadığını söyledi.

İsrail ekonomisine önemli oranda katkı sağlayan yerleşimcilere ait bin 200 sanayi tesisinin bulunduğunu kaydeden Refati, yerleşimcilerin ürünleriyle rekabet etmenin son derece önemli olduğunu vurguladı.

Batı Şeria`da Ekonomi Bakanlığı`na bağlı Tüketici Koruma Dairesi Başkanı Ömer Kabbaha da hükümetinin İsrail mallarıyla mücadele etmediğini ama Yahudi yerleşimcilerin mallarıyla savaştığını ifade ederek, "Filistin mallarını Yahudi yerleşimcilerin ürünlerinden ayırabilmek için üreticiyi ürünün içeriği hakkında üzerine Arapça indeks koymaya zorluyoruz" şeklinde konuştu.

Tarım ekonomisi alanında uzman Fethi Seruci ise "İsrail tarafından bazı ürünlerin Gazze`ye girişine izin verilmesinden sonra Filistin ürünleri, İsrail ürünleri ile rekabet edebilecek seviyeye ulaştı ama özel şirketler ve fabrikalar ambargodan ve son savaştaki zarardan dolayı kendilerini toparlamakta zorlanıyor" dedi.

Haber7

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir