• DOLAR 32.575
  • EURO 35
  • ALTIN 2449.144
  • ...
Hamas: Tek Yol İşgalci Askeri Esir Almak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyesi ve esirler dosyası sorumlusu Şeyh Salih El-Aruri, İsrail işgal zindanlarında tutulan ve sayıları 27`yi bulan Filistinli esir milletvekilleri konusunda herkesin ihmali olduğunu söyledi.

İsrail işgal zindanlarında tutulan Filistinli esirlerin geri kalanlarının kurtarılmasının bedeli hakkında konuşan El-Aruri, "Esir milletvekilleri ve diğer esirlerimizi kurtarmak için her şeyi yapmaya hazırız" dedi.

Filistinli esirleri İsrail işgal zindanlarından kurtarmanın tek yolunun işgal askeri esir almak olduğunu ifade eden El-Aruri, yirmi yıl sürdürülen müzakerelerin esirlerin özgürlüklerine kavuşmalarını sağlayamadığına dikkat çekti.

Şeyh Salih El-Aruri, El-Quds kanalına dün akşam (12 Haziran Salı) yaptığı açıklamada, esirlerin geri kalanını kurtarmak isterken kurban verilebileceğine işaret ederek İsrail işgal rejiminin Lübnan`daki iki esirini kurtarmak için savaşa girdiğini ve bu savaşta birçok işgal askerinin öldüğünü hatırlattı. El-Aruri, geçmişte tek bir kadının çağrısı üzerine orduların harekete geçirildiğine işaret ederek "Çünkü mesele, ümmetin onuru meselesiydi" dedi.

Filistin Enformasyon Merkezi`nde yer alan habere göre, esir milletvekilleri konusunda herkesin ihmali olduğunu ifade eden El-Aruri, işgal rejiminin Şalit konusunu uluslararası kamuoyuna taşıdığını hatırlatarak esir milletvekilleri konusunda tüm dünyaya duyurulması gerektiğini belirtti.

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir