• DOLAR 32.446
  • EURO 34.768
  • ALTIN 2437.735
  • ...
Belediyeden İmza Atmayanlara Tebligat
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - TOKİ ve Bingöl Belediyesi tarafından yürütülen İnönü Mahallesi`ndeki Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında iki katlılarda ve üç katlılarda muvafakat sözleşmesi imzalamayan 81 kişi kaldı. Bingöl Belediyesi muvafakat sözleşmesi imzalamayan kişilere tebligat gönderdiği gibi yerel basına da tebligat ilanı ve muvafakat sözleşmesi imzalamayan kişilerin isimlerini yayınladı.

 

18 Haziran`a kadar muvafakat sözleşmesi imzalamayan kişilerin taşınmazlar ile ilgili kamulaştırma çalışmalarına başlanacağı ifade edilen tebligatta, şunlar kaydedildi:

 

\"Bingöl Merkez İnönü Mahallesi sınırları dâhilinde Toplu Konut İdaresi ile Belediyemiz arasında imzalanan protokol çerçevesinde yapılan hak sahipliği görüşmeleri sonucunda muvafakat sözleşmesi imzalamayan, vatandaşların en geç 18.06.2012 tarihine kadar muvafakat senedi imzalaması gerekmektedir. Aksi halde belediyemizce söz konusu taşınmazlar ile ilgili kamulaştırma çalışmalarına başlanacaktır. Ayrıca hak sahipliği görüşmeleri sırasında muvafakat sözleşmesini imzalayan ancak en kısa zamanda tapu devrini yapmayan hak sahiplerinin taşınmazları da kamulaştırılacaktır. İlgililere ilanen duyurulur.\"

 

Fiyatı Tamamen TOKİ Belirliyor
Daha önce konu ile ilgi gazetelere açıklama yapan Belediye Başkanı Serdar Atalay, fiyatlandırmanın TOKİ tarafından yapıldığını belirterek, \"Bingöl Belediyesinin buradaki görevi koordinasyonu sağlamaktır. Fiyatı tamamen TOKİ belirliyor. Biz vatandaşlarla zaman zaman toplantı yaptık, bunları belirledik vatandaşın taleplerini TOKİ`ye intikal ettirdik. Metrekareye bin TL`nin dışında herhangi bir bedel ödeyemeyeceğini belirten TOKİ yetkilileri, Türkiye geneli en yüksek bedeli Bingöl`de ödediğini söylüyorlar. Dolayısıyla biz de bir şey diyemiyoruz. Bu şartlarda da iki katlıların yüzde 60`ı, yani nerdeyse 3`te 2`si imzaladı. Mahkemeye verenler daha yüksek bir bedel veya daha düşük bir bedel alabilirler. Şimdi burada yeni çıkan afet riski altındaki yapıların kanunla bunu karıştırılmaması lazım bizim yaptığımız bir kentsel dönüşüm. Bu yasada çok önce başladığımız bir işlem bakanlar kurulu kararı da ondan önce onayladı. Dolayısıyla biz kentsel dönüşüm yapıyoruz, zaten burası afet riski altında 40 senelik yapılar yani dolayısıyla burada artık herkesin kendine düşen fedakârlığı yapıp bunu bir an önce imzalaması gerekir\" dedi.

 

\"Ev Alma Hakkı Kalmıyor\"
Mahkeme yolunu tutanların hak kaybına uğrayacaklarına dikkat çeken Atalay, \"Mahkeme yolunu tutanlar, konut alma haklarında vazgeçmiş olacaklar, bu hakkı kaybetmiş olacaklar. Biz de bunun olmasını istemiyoruz. Özellikle bilinmesini istiyorum. Burada ev alma hakkı da kalmıyor. Yani iş mahkemeye intikal ettiği anda kişilerin daire alma hakkı kalmıyor. Bizim yapabileceğimiz bir şey yok sonuçta kentsel dönüşümün prosedür şekli bu. TOKİ`nin verdiği değeri kazanmak için uzun bir süre uğraş verdik. Türkiye`nin hiçbir yerinde bu değeri kabul etmemişler. Vatandaş lehine yapmamız gereken ne varsa yaptık. Artık herkesin imza atması gerekiyor, imza atmayan 100 civarında insan var. Toplamda yüzde 80`in üzerinde imzalayan var. Bu konu Bingöl`ün olmazsa olmazıdır. 3`te 2`ye yakını imzalamış. Allah korusun burada bir deprem olduğunda bunun vebalini kim ödeyebilir. Biz de elimizden gelen her şeyi yaptık. TOKİ bu projeden kesinlikle kar etmiyor, biz hak sahiplerinden destek bekliyoruz. Deprem bölgesinde yaşıyoruz. Bu konuda çok kararlıyız, geri adımımız söz konusu bile olamaz. Biz hemen yıkım ihalesini gerçekleştireceğiz. Kamulaştırma davalarını açacağız. TOKİ ihaleye hazırlanıyor. Bir taraftan yıkımlar yapılırken diğer taraftan ihale çıkılacak. Zaten vatandaşlara 15 Haziran`a kadar zaman vermiştik. Çoğunluk kararını vermiş durumda. Azınlık çoğunluğa uyar, kimsenin bir hak kaybı yok. Herkesin gözü önünde yapılan bir şey\" diye konuştu.

 

Yıkım tarihlerinin belli olmadığını vurgulayan Atalay, en kısa sürede yıkımların yapılabileceğini söyleyerek, \"TOKİ`nin önünü açmak bizlere ve hak sahiplerine düşüyor\" ifadelerini kullandı. (Furkan Bingöl - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir