• DOLAR 32.625
  • EURO 35.27
  • ALTIN 2501.828
  • ...
12 Haziran Onlar İçin Bir Şey İfade Etmiyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Onlar için bütün günler aynı… 12 Haziran`ın dünya çocuk işçiliği ile mücadele günü olmasının bile onlar için bir ayrıcalığı yok.

 

Kimi çocuklar kamerayı gördüğünde saklanmaya çalışırken, kimisi de gururlu bir eda ile objektife poz veriyor. Kendilerine bugün sizin gününüz diye sorduğumuz da ise, \"Bizim için her gün aynı. Eve para götürmemiz lazım\" diyorlar.

 

Çoğu çocuk kendi isteğiyle, harçlığını çıkarmak için çalıştığını belirtirken kimisi de mecburiyetten çalıştığını söylüyor.

 

Mendil, sigara, su satarak, tartı ile vatandaşı tartarak, ayakkabı boyalayarak harçlıklarını çıkarmaya çalışan bu çocuklar, hemen yanı başlarında kendileri için düzenlenen dünya çocuk işçiliği ile mücadele günü etkinliğinden haberdar olmalarına rağmen işlerine devam ediyor.

 

Vatandaş, Her türlü suiistimale açık bu çocukların sokaktan kurtarılması adına gerekli önlemlerin alınması gerektiğini ifade ederken, bu çocuklara bir şey olduğu takdirde hesabının devlet tarafından verileceğini dile getirdi. (Fırat Arslan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir