• DOLAR 32.338
  • EURO 34.966
  • ALTIN 2395.537
  • ...
`Bölgeyi Ateş Altına Koymayalım`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Amacı, Sivil Toplum Kuruluşlarının yasama sürecine etkin katılımını sağlamak olan Küçük Millet Meclisi Batman Mayıs Ayı "Ön Yargılar Giremez" toplantısı, BATSO Toplantı Salonu`nda gerçekleştirildi. Kolaylaştırıcılığını Haber Türk yazarı "Zamanın Amberi"nin yaptığı toplantıya; BDP Milletvekili Bengi Yıldız, Has Parti Milletvekili Adayı Osman Bağaç, Belediye Başkan Vekili Serhat Temel ve STK temsilcileri katıldı.

 

STK temsilcilerinin geçen toplantıda belirlediği 5 ülke geneline 5 de yerel gündemine yönelik belirlediği sorunlar ve önerilerini milletvekili adaylarına sundular. Bu konuda ki taleplerin ele alındığı toplantıda söz alan STK temsilcileri son günlerde bölgede yaşanan ve Yüksekova`da Mustazaf-Der`e yapılan saldırı sonucu bir kişinin hayatını kaybetmesi olayını doğru bulmadıklarını ve herkesin sağduyu ile hareket etmesi gerektiği üzerinde durdular.

 

Bölgeyi Ateş Altına Koymayalım
Toplantıda söz alan eğitimci Faysal Yaman bölge sorunlarından bahsederken, Şeyh Said, Said Nursi, Seyit Rıza`nın mezarlarının yerlerinin bilinmediğini vurguladı. Yüksekova`da yaşanan olaylar için "Bizi birbirlerine düşürüyorlar" şeklinde yapılan yorumlara değinen yaman, "Oyunun neresindeyiz diye sormamız lazım. İnsanlara şiddet olmamasını istiyoruz. Ama eylemle söylenen birbirine uymuyor." dedi. Kürtlerin içinde legal faaliyetler yapan derneklere molotof, taş, silahla saldırı yapılarak Yüksekova`da bir Mustazaf-Der yöneticisinin katledildiğini hatırlatan Yaman, "Bu şekilde bölgeyi ateş altına koymayalım. Kardeşliğe riayet edelim. Bölge insanın birbirine düşmemesi için elimizden geleni yapalım." diye konuştu.

 

Eski günlere dönülmesin
Bey Der Başkanı Zeki İslamoğlu:"Yüksekova`da İslami bir dernek olan Mustazaf Der`e yapılan saldırıyı doğru bulmuyoruz. Eski günlere dönülmesini istemiyoruz." dedi.

M. Salih Özcan - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir