• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
 Ne Yapmaya Çalışıyorlar?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yasir Çelik / doğruhaber
Yeni eğitim sisteminde seçmeli ders olarak “Hz. Peygamberimiz`’in hayatı” da işlenecek. Velileri sevindiren bu uygulamada kullanılan “Peygamber’imizin hayatı” ifadesi bazı hukukçu ve basını rahatsız etti.

Bir hukukçu meclise “Peygamberin kim?” sorusunu sordu. Laik sistemlerde meclisin peygamberi olmaz tezini ortaya atan hukukçu Osman Serkan Gülfidan, bu sorusunu Taraf Gazetesi manşetten verdi.

Hukukçunun meclise verdiği soru ve sorunun gazete manşetinden verilmesi sorunun organizeli bir şekilde hazırlandığı yorumunu da beraberinde getirdi. Gülfidan Meclise sorduğu soruda; Anayasanın 2. Maddesi gereği devletin laik olduğunu belirterek, “Yasada adı belirtilmeyen peygamberin herkesin peygamberi olduğuna nasıl karar verdiniz” diye sordu.

Halkının yüzde 90’ının Müslüman olduğu bir ülkede bu sorunun sorulması ve bir gazetenin soruyu manşetten “Hangi Peygamber?” ifadeleriyle vermesi provokasyon olarak yorumlandı.

BU, MİLLETİN KİMLİĞİNİ TARTIŞMAYA AÇMA GİRİŞİMİDİR
Meclise sorulan soruya ve sorunun gazete manşetine taşınmasına tepki gösteren İnzar Dergisi Sahibi ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Mehmet Zeki Ergin, “Evvela bu soru ve bu sorunun gündemleştirilmesi bu milletin gerçek kimliğini tartışmaya açma girişimidir.

Hz. Resulullah’a doğrudan savaş açma cesaretini göstermeyenlerin –ki bu savaşı birkaç ahmaktan başkası açmaya cesaret edemez- dolaylı olarak açtıkları bir savaştır.

Yoksa bu ülkede dinden en bihaber olan, en günahkâr insana bile sorulduğu zaman peygamberimiz lafzı ile efendimiz Hz. Muhammed’in kast edildiğini bilir. Bir hukukçunun böyle anlamsız bir soruyu meclise yöneltmesi ve bir gazetenin de hemen ardından bunu manşete taşıması organizeli bir iş gibi görünüyor” şeklinde konuştu.

Eğitim sisteminde Peygamber Efendimiz (s.a.v)’in hayatının ders olarak işlenmesini ve bunun da meclisten ortak bir dil kullanılarak geçmesinin olumlu bir gelişme olarak değerlendiren, Ergin, “Bu arada hükümetin kullandığı bu dil bu milletin kimliğini açıklaması açısından çok önemlidir. Takdir ediyorum ve isabetli kararlarında devam etmelerini diliyorum” dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir