• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Kareem Abdul Jabbar, Süleymaniye`de
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bir organizasyonun NBA işbirliğinde İstanbul`a gelen efsane isim, Kapalıçarşı ve Süleymaniye Camisi`ni gezdi. Milli basketbolcu Mehmet Okur`un da eşlik ettiği Kapalıçarşı gezisi sırasında Kareem Abdul-Jabbar, çeşitli hediyeler aldı. Kapalıçarşı esnafının yanı sıra burada bulunan turistler ve Türk vatandaşları da iki oyuncuya ilgi gösterip, tezahürat yaptı.

ABD`li eski ünlü basketbolcuya ayrıca çeşitli hediyeler verilirken, Kareem Abdul-Jabbar da mütevazı ve sempatik tavırlarıyla dikkati çekti. Mehmet Okur ile birlikte Kapalıçarşı`da bir süre gezen Abdul-Jabbar, daha sonra buradan Süleymaniye Camisi`ne geçti.

Müslüman olan ve camiye girmeden önce abdest alan Kareem Abdul-Jabbar, daha sonra namaz kıldı ve ardından buradan ayrıldı.

-MİMAR SİNAN VE SÜLEYMANİYE CAMİSİ HAYRANI-

Kareem Abdul-Jabbar, Süleymaniye Camisi bahçesinde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, kendisinin Mimar Sinan ve Süleymaniye Camisi`nin hayranı olduğunu söyledi.

İstanbul`a gelmekten her zaman büyük keyif aldığını belirten efsane isim, ``Bir Müslüman olarak modern bir Müslüman ülkenin modern dünya içerisinde olmasını görmek ve bu şekilde yer aldığını bilmek mutluluk verici. Burada olmak her zaman keyif verici`` dedi.

İstanbul`da en çok nerelerden etkilendiği yönündeki soruya öncelikle ``Topkapı Sarayı`` yanıtını veren Kareem Abdul-Jabbar, ``Ayasofya`ya da gitmiştim. Orayı da ilginç buluyorum. Hangisi daha özel diye sorarsanız, Sinan`ın anlayışını daha çok seviyorum. Dolayısıyla Süleymaniye favori yerim`` dedi.

İstanbul`daki programı çerçevesinde 9 Mayıs Pazartesi günü çeşitli etkinliklere katılacak Kareem Abdul-Jabbar, saat 11.00`da senaryosunu kendisinin yazdığı ``On The Shoulders of Giants`` adlı belgeselin Cinebonus Maçka`daki Türkiye özel gösteriminde bulunacak, 12.15-13.00 saatleri arasında ise basın mensuplarıyla soru-cevap bölümünde bir araya gelecek. NBA`in eski oyuncusunun İstanbul programı, aynı gün saat 20.30`da Suada`daki ``Meganeomani inspired by NBA`` partisiyle tamamlanacak.

Kareem Abdul-Jabbar, 10 Mayıs Salı günü İstanbul`dan ayrılacak.

Bu haberler de ilginizi çekebilir