• DOLAR 32.575
  • EURO 35.003
  • ALTIN 2427.253
  • ...
Avrupa`daki 33 STK Menfur Saldırıya Kınadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MERKEZİ - Perşembe günü, öğle saatlerinde Hakkâri`nin Yüksekova (Gever) ilçesinde PKK/BDP`nin saldırıları sonucu Mustazaf Der Yüksekova Şube Başkan Yardımcısı Übeydullah Durna, ateşli silahla öldürülmüştü.

Bunun üzerinde Türkiye genelinde faaliyet yürüten duyarlı Sivil Toplum Kuruluşları, yapılan menfur saldırıyı kınamışlardı. Türkiye dışında da tepkiler gelmeye başladı. Avrupa genelinde faaliyet gösteren 33 STK adına Basel Said-i Nursi Vakfı basın açıklaması yaptı.

Açıklamada, Müslüman Kürt halkının din ve inancını hiçe sayıp, dinsizliği felsefe edinerek sosyalist düşüncede mücadele veren PKK ve BDP, geçmişi hatırlama hafızasını kaybetmiş olacak ki, yine Müslüman Kürtlerin kanını dökerek bölgeyi yeni bir kargaşa ve kavgaya sürüklemek istediği belirtildi.

MUSTAFAZ-DER`İN SAĞDUYU ÇAĞRILARI DİKKATE ALINMADI
Defalarca saldırı ve tacizlere maruz kalan Mustafaz-Der`in sağduyulu davrandığına dikkat çekilen açıklamada, "Bölgenin huzur ve barışı adına önemli bulduğunu dile getirerek, yapılan saldırıların bir an önce durdurulmasını istemiş, ne yazık ki bu barışçıl çağrı ne PKK, ne de devlet tarafından ciddiyete alınmamıştır. Bölge dili ve üslubunu gerginleştiren, geren söylemleri eylemlere dönüştüren derin güç planları, maalesef yine bazı ahmaklar tarafından icra edilmeye başlanmıştır" denildi.

Açıklamanın devamında, "Emniyet güçlerinin bilinçli olarak olaylara karşı duyarsız kalması, olup-bitenleri araştırmaması, olayların üzerine gitmemesi, failleri cesaretlendirmiş ve gelinen bu tehlikeli noktada devletinde sorumlu olduğu net bir şekilde görüldüğüne dikkat çekilerek, "Aynı şekilde yandaşları tarafından gerçekleştirilen hiçbir olayı eleştirip kınamayan PKK, sert ve saldırgan üslub kullanarak, taraftarı olan sokak magandalarını daha bir tahrik etmiş ve kanlı bir çatışmanın müsebbibi olmuştur." ifadeleri kullanıldı.

PKK ve BDP DIŞ ve DERİN MİHRAKLARDAN KURTULMALIDIR
"PKK ve BDP yöneticileri dış ve derin mihrakların etkisinden uzaklaşıp biraz olsun vicdan ve mantık ilkeleriyle düşündükleri vakit, ne kadarda yanlış ve hatalı olduklarını görecek, yaptıklarından utanç duyacaktır" denilen açıklamada, "Bölgemizde daha önce yaşanan kavgada bölge kalkının ne kadar zarar gördüğünü ve kendilerinin ne duruma geldiğini bilen bu meczup anlayış, nasıl olurda yine aynı tezgâhtan mal satmaya cesaret eder, anlaşılır bir durum değildir" denildi.

Bölge halkının barış ve huzurunu, birlik ve beraberliğini temel unsur olarak hizmetlerinde ilke edinen İslami camianın her türlü provokativ olayı sağduyu ve sabırla hazmetmeyi bildiği belirtilen açıklamada, her türlü çatışmalı ortamdan itinayla uzak durduğu vurgulandı. Açıklamanın devamında, "Müslüman Kürt halkının başkaları tarafından gülünç hale düşmemesi için kavgayı ilkellik olarak gören İslami camia, bu oyunun derin güçler tarafından tezgâhlandığını da çok iyi bilmektedir." denildi.

PKK ve BDP BU ŞİDDETLE KINAMALIDIR
PKK ve BDP`nin bu çirkin oyunlara alet olmamaları ve yapılan eylemi şiddetle kınamaları istenilen açıklamada, "Çatışma ortamına zemin hazırlayacak her türlü söylem ve eylemden uzak durmalarını, bölge halkına hizmetin barış ve huzurdan geçtiğini, bu sıcak ve tehlikeli sürecin sağduyulu yaklaşımlarla en kısa zamanda normale dönüşmesi için gayret göstermelerini umuyoruz. Aksi takdirde bölgede meydana gelecek yeni bir felaketin sorumluları elbette PKK ve BDP yöneticileri olacaktır" denildi.
Açıklamanın devamında "Bu menfur saldırıda şehit olan Ubeydullah Durna kardeşimize Allah`tan mağfiret, acılı ailesine sabr-ı cemil, Mustazaf-der camiasına başsağlığı diliyor, olayı şiddetle kınıyoruz" denildi.

M. Salih Keskin - İLKHA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir