• DOLAR 32.582
  • EURO 34.874
  • ALTIN 2430.45
  • ...
Demirtaş`tan İkiyüzlülük
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MERKEZİ / DOĞRUHABER

Hakkari Yüksekova’da Perşembe öğle saatlerinde Mustazaf Der Şubesine yapılan saldırı sonrasında dernek başkan yardımcısı Ubeydullah Durna şehid edilmişti. Ülke genelinde büyük bir tepki ve infiale yol açan olay sonrası PKK/BDP yandaşları dernek binası ve altındaki dükkânları da ateşe vererek yakmıştı.

Yapılan bu menfur olayı ülke genelinde duyarlı tüm Müslümanlar şiddetle lanetlerken, birçok STK yayınladıkları mesajlarda olayı şiddetle kınadı. Diyarbakır’da da 42 İslami STK olayı kınamış ve dün oluşturulan bir heyetle Hakkari Bağımsız Milletvekili Adayı Selahattin Demirtaş ziyaret edilmişti.

Ziyarette Demirtaş da yaşananların provokasyon olduğunu belirterek şehid Ubeydullah’a Allah’tan rahmet dilemiş ve geçmişte yaşanan olaylara dair tüm kesimlerin dersler çıkarmaları gerektiğini ve kendilerinin de dersler çıkardıklarını belirtmişti. Demirtaş, Kürdistan`da faaliyet yürüten İslami hassasiyeti yüksek kesimlerin de bu coğrafyanın bir gerçeği olduklarını ve kesinlikle kendilerinin bu kesimlere yönelik bir saldırıyı tasvip etmediklerini dile getirmişti.

Ancak bugün Yüksekova’ya bir ziyaret gerçekleştiren Selahattin Demirtaş yandaşlarına yönelik yaptığı konuşmada dün Diyarbakır’da yaptığı konuşmayı unuturcasına açıklamalarda bulundu.

DİYARBAKIR’DA BAŞKA YÜKSEKOVA’DA BAŞKA KONUŞTU

Demirtaş Diyarbakır’da 42 STK’nın kendisine yaptığı ziyarette Mustazaf-Der için, ‘Kürdistan`da faaliyet yürüten İslami hassasiyeti yüksek kesimlerin de bu coğrafyanın bir gerçeği’ olduğunu belirtmişti. Ancak Yüksekova’da yaptığı konuşmada, “Geçmişte derin güçlerin, kontranın bu güçleri bu çevreleri nasıl kullandığını ve nasıl tetikçi haline getirdiklerini biliyoruz” demesi yalan ve ikiyüzlülük olarak değerlendirildi.

Demirtaş Yüksekova’daki konuşmasından satırbaşları;

“…Gever halkı burada her gün meydanlarda sizin de dahil olduğunuz o onuru korumaya çalışırken siz kime karşı gövde gösterisi yapıyorsunuz. Ayıp değil mi, utanmıyor musunuz? Bu devletin bütün gücüyle dize getiremediği Gever halkına karşı ayıp değil mi?..

…Asıl kendilerinin nasıl bir tezgâha çekilmek istendiğini gözden geçirmeleri lazım.

Biz kendi içimizde barıştan kardeşlikten ve ulusal birlikten yanayız. Bu halkın değerlerine, iradesine saygı duymak herkesin görevi olmalıdır. Herkesi de böylesi bir birlik etrafına çağırıyoruz.

Gever halkı duyarlıdır diğer çevrelerin de bu konuda bir kez daha duyarlı olmalarını bekliyoruz. Bu olayların büyümeden karşılıklı olarak bir kez daha gözden geçirilmesi lazım. Bu ölüm olayıyla halkımızın, partimizin, tabanımızın ilişkilendirilmesini kabul etmiyoruz. Bizim böyle bir politikamız yoktur."

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir