• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Dinçer`den Öğretmenlere `SBS` Uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
-``Öğretmenlerin böyle bir tepki göstermeleri durumunda bu hafta sonu, hem benim tarafımdan hem toplum tarafından hoş karşılanmayacağını tahmin ediyorum``


Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, öğretmenlerin SBS`ye girmeyeceği iddialarına ilişkin, ``Bu hafta sonunda eğer böyle bir uygulama olursa bunu anlamakta zorlanacağımı ifade etmek istiyorum`` dedi.

Dinçer, Erciş`te katıldığı bir açılış sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, SBS sınavında öğretmenlerin atamalara tepki amaçlı sınava girmeyeceklerine ilişkin sorusu üzerine Dinçer, ``Memur maaşlarıyla ilgili hükümetle yapılan görüşmeler esnasında öğretmenlerimiz seslerini duyurabilmek için 1 günlük bir grev yapmışlardı. Bunun hukuki boyutu tartışılabilir olmasına rağmen, biz bunu çok anlayışla karşılamış bununla ilgili idari bir işlem yapmayacağımızı ifade etmiştim. Ancak bu hafta sonunda eğer böyle bir uygulama olursa bunu anlamakta zorlanacağımı ifade etmek istiyorum`` diye konuştu.

Dinçer, SBS`nin çocukların geleceğinde önemli etki yaratacak bir konu olduğuna işaret ederek, ``Bu konuda çocukların desteklenmesi ve onların motivasyon ve morallerini bozacak herhangi bir problemle karşılaşmadan yapılması bizim için önemlidir. Buna ihtimal vermiyorum ama öğretmenlerin böyle bir tepki göstermeleri durumunda bu hafta sonu, hem benim tarafımdan hem toplum tarafından hoş karşılanmayacağını tahmin ediyorum`` şeklinde konuştu.

Rotahaber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir