• DOLAR 32.526
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2450.872
  • ...
Elektirikle Çalışan Yerli Otomobil Pazarı Süsleyecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Toyota`nın Arifiye ilçesindeki fabrikasını ziyaret eden Ergün, Toyota Üst Yöneticisi (CEO) Orhan Özer ve Toyota yöneticileri ile bir süre basına kapalı görüştü. Daha sonra yöneticilerle üretim tesislerini gezen Ergün, fabrikanın idari binasında çalışanlarla bir araya geldi. Burada çalışanların sorularını cevaplandıran Ergün, yerli otomobil konusunda açıklamalarda bulundu.

Türkiye’de otomobil üreticilerinin dizayn, tasarım, araştırma ve geliştirme çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Ergün, “Bizim düşüncemiz, önümüzdeki 3–4 yıl içerisinde yeni bir marka, yerli marka otomobille de pazarlarının süslenmesidir. Bunu 3–4 yıl içerisinde göreceğimize inanıyorum. Çünkü önemli çalışmalar olduğunu görerek bunu söylüyorum. Ciddi çalışmalar var. Hem fosil yakıtlı araçlarda, hem elektrikli araçlar konusunda çalışmalar var.“ dedi.

Elektrikli araçların otomotivde yeni trend haline geldiğini vurgulayan Ergün, fosille çalışan ve hibrit araçların yerini elektrikli araçların alacağı konusunda herkesin kanaat getirdiğini kaydetti. Ergün, “Ama ne zaman. Belirli bir zaman sonra bütün otomobillerin yerini elektrikli otomobiller alacak. O bir zaman periyodu içerisinde gerçekleşecek. Onun için Türkiye’de yapılan çalışmalardan bir kısmı da elektrikli araç markası oluşturmak şekilde. Bunları sırası geldikçe kamuoyu ile paylayacağız. Çalışmalar devam ediyor. Herhalde 3–4 yıl içerisinde yeni bir marka ile buluşmuş olacak.” şeklinde konuştu.

"OTOMOBİL LÜKS TÜKETİMDEN ÇIKTI"

Otomobilin artık lüks tüketim maddesi olmaktan çıktığını dile getiren Ergün, kredi maliyetlerinin çok ucuzladığını, insanların finansmana erişimin kolaylaştığını, vadeler uzadığını, otomobil alımının eskiye göre kolay hale geldiğine dikkat çekti. Otomobil üzerindeki özel tüketim vergisi hala yüksek olduğunu dile getiren Ergün konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ben inanıyorum bir müddet sonra AB’deki gibi otomobilin üzerindeki vergi yükü de azalacaktır. Normal katma değer vergisi ve belki işte motorlu taşıtlar vergisi makul bir düzeyde uygulanacaktır. Belki de ileride özel tüketim vergisi artık bu gün özel tüketimden çıktığı için otomobilin üzerinde hiç olmaması gereken vergi haline gelecek. Ama henüz Türkiye’nin bütçe dengeleri açısından öyle bir noktada değiliz. Vergi tabanının daha da genişlemesi halinde bu tür uygulamaların daha hızlı harekete geçebileceğini söylemek isterim.“

Bakan Ergün`ün, Toyota ziyaretinin ardından Otokar Fabrikası`nı ziyaret ederek, fabrika yetkililerinden çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Aktifhaber

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir