• DOLAR 32.459
  • EURO 34.836
  • ALTIN 2448.357
  • ...
Yaralı Filistinliler Türkiye`ye Getirildi!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) aracılığıyla 33 yaralı Filistinli, Mısır`ın başkenti Kahire üzerinden İstanbul Atatürk Havalimanı`na ulaştı. Filistinlileri havalimanında, bazı sivil toplum yetkilileri karşıladı.



Ortopedi tedavisi görecek olan hastalar, Metin Sabancı Baltalimanı Kemik Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi ile Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi`ne sevk edildi.

Filistin Beyaz Eller Derneği (FİLBEL) Başkan Yardımcısı Hüseyin Öztürk, 33 Filistinli hastanın Türkiye`ye getirildiğini belirterek, "Türkiye`nin beyaz elini Filistin`e götürdük. Kendi imkanlarımız ve Türkiye Cumhuriyeti`nin maddi ve manevi katkılarıyla hastaları getirmeye çalışıyoruz. Filistin`de 60 hasta daha gelmeyi bekliyor. Gazze`de hemen hemen her evde bir yaralı var. Orada çok büyük zorluk yaşanıyor." diye konuştu.

Katkıları sebebiyle Türkiye Cumhuriyeti`ne teşekkür eden Gazzeliler, Başbakan Erdoğan`a minnettar olduklarını aktardı. İsrail`in Gazze`ye gerçekleştirdiği bombalı saldırıda bir gözü kör olan Feras Kalluk, Başbakan Erdoğan`ı çok sevdiğini ifade etti.

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir