• DOLAR 32.551
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2450.05
  • ...
Yüksekova`da Tehdit Furyası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Dün, Mustazaf-Der`i yakma girişimi esnasında silahla ateş açılması sonucu şehid olan Dernek Başkan Yardımcısının, Van Eğitim Araştırma hastanesinde yapılan otopsisi sonrası kalabalık bir konvoy eşliğinde Yüksekova`ya getirilmesi saldırganları rahatsız etti.

 

Bu İşe Sebep Olanlara Lanet Okuyarak Slogan Attılar
Bölge illeri başta olmak üzere birçok ilden Yüksekova`ya akın eden bine yakın dernek gönüllüsü, cenaze defnedildiğinde sürekli tekbir getirerek ve bu işe sebep olanlara lanet ederek slogan attılar. Cuma namazını merkez camiinde kıldıktan sonra, dün olaylarda yakılan ve tahrip edilen Dernek binasını ziyaret eden Mustazaf-Der Genel Başkanı M. Hüseyin Yılmaz ve beraberindekilere saldıran eylemciler, taziyeye gelen ziyaretçilerin ilçeden ayrılmasından sonra da olay çıkarmaya devam etti.

 

Taziye konvoyuna saldırıdan sonra da akşam saatlerinde dernek binasının, altında bulunan işyerlerini ve dernek gönüllüsü kişilerin akraba ve sevenlerinin işyerlerine yönelik yapılan saldırı ve talan akşam saatlerinde de devam ettiği bilgisi geldi.

 

Dini Kitap Ve Kur`an-ı Kerimler de Yakıldı
Edinilen bilgiye göre akşam saatlerine doğru dernek üyelerinden Reşit Özbey`in işyerinin kepenklerinin tahrip edilip talan edildiği, Esentepe mahallesinde oturan dernek müdavimlerinin de evlerini boşaltmaları tehdidi ile karşı karşıya olduğu bildirildi. Ayrıca Dernek binasının dış demir kapısının sökülerek dernek binasının bütünüyle ateşe verildiği ve içeride bulunan dini kitap ve Kur`an-ı Kerimlerin de yakıldığı da gelen bilgiler arasında.
İlçede gergin bekleyiş akşam saatleri itibariyle devam ettiği bildirildi.

Fikret Özkan - İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir