• DOLAR 32.519
  • EURO 34.99
  • ALTIN 2434.701
  • ...
Balyoz`da Yeni Gelişme
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Balyoz davasının tutuklu sanıklarının tahliye taleplerinin reddedilmesi üzerine, sanık yakınları mahkeme heyetine hakaret yağdırdı.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi`nde görülen Balyoz davasında 162emeklive muvazzaf asker sanığın tutukluluk hallerini devamına karar verildi. Hakkında yakalama emri çıkarılan eski 1. Ordu Komutanı Ergin Saygun hakkındaki yakalama emrinin akıbetinin savcılıktan sorulmasına karar verildi. Duruşma, 12 Haziran`da yapılacak genel seçimlerin bir gün sonrasına yani 13 Haziran`a ertelendi. Davaya 13, 14, 16, 17, 20, 21, 23 ve 24 Haziran tarihlerinde devam edilecek.

Mahkeme heyetinin tahliye taleplerinin reddi kararına sanık yakınları büyük tepki gösterdi. Grup, heyeti yuhaladı ve alkışlarla protesto etti. Basın mensuplarının bulunduğu bölümü de hedef alan izleiyiciler, gazetecilere tehdit ve hakaret dolu sözler sarf etti.

Kararın açıklanmasının ardından sanıklar hep birlikte İstikal Marşı okumaya başladı. Büyük çoğunluğu sanıkların eşleri ve yakınları olan izleyiciler İstiklal Marşı`na katıldı. Ardından da duruşma savcısı Savaş Kırbaş ceketinin önünü düğmeleyerek İstiklal Marşı`na eşlik etti.

Harbiye Marşı okuyan sanıklar daha sonra "Mustafa Kemal`in askerleriyiz" diye, sanık yakınları ise "Türkiye seninle gurur duyuyor" şeklinde sloganlar attı. Salonda oluşan kargaşa ortamında heyete yönelik küfürler hakaretler, alkışlar, salon boşaltılıncaya kadar sürdü. Mahkeme salonunu boşaltan sanık yakınları, Hasdal Cezaevi`ne 3 otobüs ve jandarma koruması ile götürülen muvazzaf subay sanıkları alkışlarla yolcu etti.

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir