• DOLAR 32.594
  • EURO 35.008
  • ALTIN 2450.89
  • ...
Bakan Yılmaz: \"Kalkınma Ekonomiden İbaret Değil\"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, kalkınmanın dar bir çevre üzerinden olmaması gerektiğini belirterek, kalkınmanın sadece ekonomiden ibaret olmadığını söyledi.

Bingöl Valiliği tarafından yapılan Sosyal Destek Programı (SODES) fuarının açılışı, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz tarafından yapıldı.

Kalkınmanın dar bir çevre üzerinden olmaması gerektiğinin altını çizen Bakan Yılmaz, \"Kalkınma dediğimiz hadise, sadece ekonomiden ibaret değildir. Sadece fiziki üretimden, gelirden ibaret bir hadise değildir. Kalkınma dediğimiz, her türlü boyutu ile içinde bulunduğu halden, daha iyi bir hale taşıma çabasıdır. İşin özü budur. Daha üretken bir toplum haline gelmek demek, sadece ekonomide üretim yapmak demek değildir. Kültürde, sanatta, sporda, yardımlaşmada, dayanışmada, her alanda daha ileri gitmiş bir toplum olmaktır. Bizim kalkınma anlayışımızda dar bir çevre üzerinden kalkınmayı sağlamak ve kalkınmanın meyvesini dar bir çerçevede topluma yaymak yoktur. Bizim kalkınma anlayışımız, herkesi kucaklayan bir kalkınma anlayışıdır. Herkesi içine katmaya çalışan bir kalkınma anlayışıdır\" dedi.

Yapılan SODES projeleri ile gençlere, çocuklara, kadınlara, engellilere bir kanal açmak istediklerini belirten Yılmaz, \"Biz SODES\'i yaparken, herkesi içine katmaya çalışan bir anlayış ile hareket ettik. Hiçbir insanın, hiçbir ferdin, kendini kıyıda köşede kalmış, ilgisiz alakasız hissetmesini istemiyoruz. Herkesi kucaklamak istiyoruz. Özellikle de imkanı kısıtlı olanlar şu veya bu sebeple toplumsal hayata, sosyal hayata, ekonomik hayata katılamayan gençlerimize, çocuklarımıza, kadınlarımıza, engellilerimize bir kanal açmak istiyoruz. Onlar da kendi enerjilerini, kabiliyetlerini ifade etsin istiyoruz. Bunun diğer bir adı da hakkaniyettir, fırsat eşitliğidir\" diye konuştu.

30 ilde binlerce projeye destek olduklarını anımsatan Yılmaz, \"SODES ile bugüne kadar 30 ilimizde binlerce projeye destek olduk. Öncelikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi\'nde başlattığımız bu programı, daha sonra DAP dediğimiz Doğu Anadolu Bölgesi\'ne yaydık. Ardından, göç almış, belli sıkıntılar yaşayan başka bazı illere de yaygınlaştırdık ve şu anda 30 civarında ilimiz bu desteklerden faydalanıyor. Tam 4 binin üzerinde proje desteği sunmuş durumdayız\" şeklinde konuştu.

Protokol konuşmalarının ardından SODES fuarının açılışı yapıldı. SODES tarafından kabul edilen ve yürürlükte olan projeleri tek tek inceleyen Bakan Yılmaz, proje sorumlularından bilgi alarak, projelerinden dolayı herkese teşekkür etti. (Furkan Bingöl - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir