• DOLAR 32.563
  • EURO 34.995
  • ALTIN 2433.21
  • ...
Gaziantep`teki Kirli Şebeke Bugüne Kadar Neler Yaptı?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Şefik Mert / doğruhaber
AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar, Gaziantep’te polisin de içinde bulunduğu karanlık bir şebekenin Gaziantep’in ekonomi ve siyasetini dizayn etmeye çalıştığını söylemesiyle Gaziantep’teki karanlık odak Türkiye’nin gündemine oturdu.

Gündeme gelen karanlık odakların araştırılması için İçişleri Bakanlığınca Gaziantep’e iki müfettiş gönderildi. Özellikle son iki yılda içinde Emniyet, Milli Eğitim ve Yargıdan yetkili kişilerin de bulunduğu karanlık şebekenin faaliyetleri, özellikle İslami Sivil Toplum Kuruluşları ve vatandaşlara yönelik oldu.
 
Karanlık yapının muhbirleştirme, tehdit, şantaj, tahrik ve hak ihlallerini içeren faaliyetlerinden bazıları şöyle:

31.12.2009 - Polisin keyfi uygulamalarına Rahmet-Der’den suç duyurusu: Gaziantep’te halka yaptığı hayır hizmetleri ile bilinen Rahmet-Der’den akşam saatlerinde çıkan vatandaşların polis tarafından dernek kapısı önünde sorguya çekilmesine dernek yöneticileri tepki gösterdi.

26.02.2010 - Karakola çağrılan dernek üyesi muhbirliğe zorlandı: Gaziantep’te bir dernek üyesi, şikâyet bahanesi ile çağırıldığı karakolda şantaj ve tehditle üyesi olduğu dernek ve üyeleri aleyhine muhbirlik yapmaya zorlandı.

08.06.2010 - Polis vatandaşın okuduğu gazeteyi yırtıp başka gazete verdi: Gaziantep’in Nizip ilçesinde polisin, muhbirlik teklif ettiği bazı kişileri okuduğu gazete ve dergiyi iptal edip başka bir gazete okumaya zorladığı iddia edildi.

20.10.2010 - Başörtülü kızlar okula alınmadı: Gaziantep’te ilköğretim 7. sınıf öğrencisi 2 kardeş, başörtülü oldukları için zorunlu olan ilköğretime alınmadı.

23.12.2010 - Telefon operatörü “sizi devletin özel kurumları arıyor”: Gaziantep’te İslami faaliyette bulunan bir dernek üyesi, önce askerlik cezası iddiası ile polis tarafında akrabalarına soruşturuldu, daha sonra iki hafta süreyle değişik kişilerce telefonla kendisi ve ailesi tehdit edilip, şantaja maruz kaldılar.

21.01.2011 - STK operasyonlarının altından komplo çıktı: Adana, Gaziantep, Mersin ve İzmir’de İslamî Sivil Toplum Kuruluşlarına yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonların altında komplo çıktı. Meczup ve kullanılmaya müsait bir şahsın bilgisayarından çıktığı iddia edilen bilgiler doğrultusunda gerçekleştirilen operasyonlar büyük tepki gördü.

03.03.2011 - Yasal derneği illegal gösterip hedef göstermişler: Mustazaf-Der Gaziantep Şubesine üye olan bir kişinin babası ve akrabalarına baskı yapan polislerin, derneği illegal gösterip hedef gösterdikleri öğrenildi. Polisin bu davranışlarından oldukça rahatsızlandığını belirten dernek üyesi, polisi aile içine fitne sokmakla suçladı.

22.05.2011 - Muhbirlik teklifini kabul etmeyince ölümle tehdit edildi: Gaziantep’te polisin, uygunsuz görüntülerle şantajda bulunarak İslami STK’lar aleyhine muhbirlik yapmasını istediği kişiyi ölümle tehdit ettiği iddia edildi.

28.09.2011 - Okula alınmayan öğrencilere polis amirinden inanılmaz muamele!: Gaziantep’te günlerce başörtülü oldukları gerekçesi ile okula alınmayan kız öğrencilerine okul önüne gelen emniyet amirinin hakaret ettiği, kızları ve ailelerini terörist olmakla suçladığı, aşağılayıcı sözler sarf ettikten sonra kollarından tutarak “defolun gidin” dediği ileri sürüldü.

20.10.2011 - Gaziantep’teki yetkililer eğitim gaspına destek veriyor: Gaziantep’te yaşanan başörtü zulmüne sesiz kalarak destek veren kentteki yetkililer, mağdur öğrenci velileri, STK temsilcileri ve avukatların görüşme talebini reddetti.

18.11.2011 - Gaziantep’teki eğitim gaspı polis tehditleriyle devam ediyor: Gaziantep’teki başörtülü öğrencilerin mağduriyeti devam ederken, çocuklarının mücadelesine destek veren ebeveynler ise polis amirleri tarafından gözaltına alınmakla tehdit ediliyor.

28.11.2011 - Polis’ten tahrik edici davranış: Hicri Yılbaşı münasebetiyle Gaziantep Umut-Der’in düzenlediği program esnasında polis ekipleri programa katılan vatandaşları kameraya çekerek, tahrik etmek istedi.

30.11.2011 - Başörtülü öğrencilerin suç duyurusu reddedildi: Gaziantep’te başörtüleri nedeniyle okula alınmayan öğrencilerin aileleri tarafından yapılan suç duyurusu “soruşturmaya yer yoktur” denilerek geri çevrildi.

02.01.2012 - Hakkını aramak için karakola giden anne gözaltına alındı: Gaziantep’te başörtülü olduğu gerekçesiyle zorunlu eğitim hakkı gasp edilen öğrencinin annesi, şikâyet için gittiği karakolda savcılık talimatıyla gözaltına alındı.

19.01.2012 - Polis STK’ların içine provokatör yerleştirmeye çalışıyor iddiası: Gaziantep’te polis, şantaj ve tehditle muhbirlik yapmasını istediği kişiden, gittiği sivil toplum kuruluşlarının içerisinde kendi talimatları doğrultusunda hareket etmesini istediği iddia edildi.

10.05.2012 - Başörtülü kızının hakkını arayan anneye ceza: Gaziantep’te başörtüsünden dolayı okula alınmayan kızının hakkını arayan anneye 2 yıl 10 ay hapis cezası verildi.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir