• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Çubuk`ta Çiftçilere 305 Kovan Arı Dağıtıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, ilçenin bal üretiminin de merkezi olacağını söyledi.

Şahin, İl Özel İdaresi tarafından yapılan proje kapsamında kovan sayısı az olan üreticileri desteklemek ve bal üretimlerini artırmak amacıyla arı dağıttıklarını dile getirerek, "çeşitli nedenlerle kovan sayısı azalmış ve elinde imkanı olmayan üreticilerimizi desteklemek ve teşvik etmek amacıyla yapılan proje kapsamında arı dağıtımı gerçekleştiriyoruz. İstiyoruz ki sizler azalan arılarınızı takviye edebilesiniz ve bölgemiz olabildiğince arıcılıktan faydalana bilsin" dedi.

Bölgenin arıcılık yapmaya çok müsait bir olduğunu belirten Şahin, üreticiyi teşvik etmek istediklerini belirterek, gelecek günlerde de koyun üretimi konusunda desteklerinin olacağını anlattı.

Projenin, Özel İdare tarafından yüzde 75`inin finanse edildiğini ve yüzde 25`inin de vatandaş katkısı olarak alındığını kaydeden Kaymakam Şahin, amaçlarının ilçeyi bal üretiminin de merkezi yapmak olduğunu söyledi.

Şuanda ilçede 14 bin kovan arının olduğunu vurgulayan Kaymakam Şahin,

"İlçemizde 2 bölgede bal üretim ormanlığı oluşturuldu. Çiftçimizin elinde 14 bin kovan arı bulunuyor. Bu günde her bir çiftçimize 5`er kovan arı dağıttık. Hedefimiz ilçemizi bal üretiminin de merkezi yapmak" diye konuştu.

İlçelerinde üretilen balın çok kaliteli olduğunu ifade eden İlçe Ziraat Odası Başkanı Orhan Gülle de Aydos, Karagöl ve yaylalarda üretilen balın hakiki doğal bal olduğunu ve aranılan bir ürün olduğunu ifade etti.

İlçe genelinde yaklaşık 700 arı besleyen çiftçinin olduğunu anlatan Gülle, çiftçileri destekleyen ve kendilerine her konuda katkı veren Kaymakam Şahin` de teşekkür etti.

İl Genel Meclis Üyesi Şahap Topçu ise, İl Özel İdaresi tarafından proje çerçevesinde 24 ilçe için 300 Milyon TL bütçe ayrıldığını ve bu kaynaktan önceden tespit edilen çiftçilerin her birine hibe olarak 725 TL tutarında arı verildiğini kaydetti.

Memurlar.net

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir