• DOLAR 32.587
  • EURO 34.925
  • ALTIN 2438.507
  • ...
Haziran`ın İlk Haftası 30 Dereceyi Göreceğiz!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Türkiye bu yıl yağmura doydu. Mayıs ayını bitirmeye sayılı günler kala yağışlar aralıklarla ve şiddetli şekilde devam ediyor. Ancak Güneşli ve sıcak günler çok yakın...Uzmanlar yağışların ay sonu itibari ile son bulacağını ve ülke genelinde havaların ısınacağını belirtiyor. Isınma ülke genlinde 4-5 derecelik artışlar ile kendini hissetirecek iken  termometreler 30`lu dereceleri de görebilecek.

Yurt genelinde güncel hava durumu ise şöyle;

Marmara, Ege, Karadeniz, Doğu Anadolu, İç Anadolu`nun kuzeybatısı ile Isparta ve Burdur çevrelerinde gök gürültülü sağanak yağış görülecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü`nce yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara, Ege, Karadeniz, Doğu Anadolu, İç Anadolu`nun kuzeybatısı ile Isparta ve Burdur çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların Karadeniz`in iç kesimleri, Bursa, Bilecik, Sakarya ile Manisa, İzmir ve Aydın`ın iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor.

Rüzgar, genellikle batı ve güneybatı, zamanla iç ve batı kesimlerde batı ve kuzeybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak esecek.

-KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI-

Yağışların Karadeniz`in iç kesimleri, Bursa, Bilecik, Sakarya ile Manisa, İzmir ve Aydın`ın iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (Su baskını, dolu yağışı, ani sel, yıldırım, vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli tedbirli olmaları gerekiyor.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (23)

ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (23)

İZMİR: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların öğle saatlerinden sonra iç kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor. (25)

ADANA: Parçalı ve az bulutlu (27)

ANTALYA: Parçalı bulutlu (23)

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların öğle saatlerinden sonra iç kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor. (21)

ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (18)

VAN: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (21)

DİYARBAKIR: Parçalı bulutlu (32)

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

Meteoroloji Genel Müdürlüğü`nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden itibaren Bursa, Bilecik ve Sakarya çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, kuzeyi ile zamanla bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların öğle saatlerinden sonra itibaren İzmir, Manisa ve Aydın`ın iç kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Isparta ve Burdur çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Ankara, Çankırı, Kırıkkale, Eskişehir ve Yozgat çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden itibaren Bolu ve Düzce ile zamanla Karabük ve Kastamonu çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışlar öğle saatlerinden sonra bölgenin iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olacak.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Malatya dışında bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu geçecek

Kaynak: ANKA - Haber7

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir