• DOLAR 32.52
  • EURO 35.011
  • ALTIN 2437.401
  • ...
Özbekistan`da İçki ve Sigaraya Büyük Kısıtlama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Özbekistan`da Cumhurbaşkanlığı kararı ile alkollü içki ve sigara satışları kamu alanlarından en az 500 metre uzaklıkta yapılacak.

Alkol ve tütünün zararlı etkilerinden korunması, sağlıklı hayat ve alkollü ürünlerin perakende satışının düzenlenmesi amacıyla alınan kararda ürün satışlarında yaş sınırlandırılması da göz önünde tutuluyor. Buna göre, alkol ve tütün ürünlerinin eğitim, spor ve dini kurumlardan en az 500 metre mesafe uzaklığındaki mekanlarda satılacağı bildiriliyor. Bunun yanı sıra ürün ambalajı üzerinde 20 yaşı altındakilere satış yapılmayacağı, alkol ve sigaranın insan sağlığını olumsuz etkileyeceğine ilişikin uyarı yazıları yer alacak.

Diğer yandan bu karar ile devlet televizyonu UzTv kanalında gösterilen film veya dizi içeriğindeki oyuncuların sigara ve alkol kullanma sahneleri de kesiliyor.

Özbekistan`da bu genelge çerçevesinde daha önce televizyonlarda içki ve sigara reklamları yasaklanmıştı. Ayrıca ürün tanıtımları cadde ve sokaklardaki reklam afişlerinden de kaldırılmıştı

dünya bülteni

Bu haberler de ilginizi çekebilir