• DOLAR 32.525
  • EURO 34.855
  • ALTIN 2428.403
  • ...
Afganistan`da Çatışma: 63 Ölü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Yapılan resmi açıklamaya göre Afganistan`ın Vardak ilinde NATO bünyesindeki bir Amerikan helikopteri vurulup düşürüldü. Saldırıda toplam 27 Amerikan askeri öldü.

Bir diğer saldırı haberi de ülkenin Paktika ilinden geldi. Yapılan açıklamaya göre Paktika`da vurulup düşürülen diğer bir NATO helikopterinde bulunan 10 NATO askeri öldü.

Çatışmalar Ülke Çapında Devam Ediyor

Ülkenin kuzeydoğusunda yer alan Bedehşan ilinde Taliban mensublarınca Karzai rejimi askerlerine gerçekleştirilen saldırıda ölen 26 askerin yanı sıra 6 askeri aracın imha edildiği, toplam 4 kontrol noktasının ele geçirildiği de ilan edildi.

Saldırının ülkenin kuzeydoğu bölgesinde, Taliban`ın ülkede 1996-2001 aralığında iktidarda olduğu dönemde elde edemediği ve o yıllarda bugünkü Karzai rejiminin temelini oluşturacak olan Kuzey İttifakı`nın elinde olan Bedehşan ilinde gerçekleşmesi dikkat çekti.

ABD`li askerlere mezar yetmiyor

ABD savaşta kaybettiği askerler için yeni mezarlık yaptırdı.ABD, Irak ve Afganistan`da ölen askerleri için Kaliforniya`nın Santa Monica kentinde bir mezarlık yaptırdı.

Kentin Santa Monica Pier sahiline kurulan Arlington West Mezarlığı, II`nci Dünya Savaşı`nda ölen askerleri anmak için yapılan, doğudaki Arlington Ulusal Mezarlığı`nın ikincisi olma özelliğini taşıyor. Mezarlıkta ABD`nin 1990`lardan beri asker gönderdiği, Irak ve Afganistan`da hayatını kaybetmiş binlerce askerinin mezarı bulunuyor.

Bu ulusal mezardan esinlenilerek, ülkenin batısında Irak ve Afganistan`da kaybedilen askerler için de toplu bir mezar yapılması, Amerika`nın son 20 yılda ne kadar çok asker kaybettiğini gösteriyor.

Press medya / En son haber

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir