• DOLAR 32.556
  • EURO 35.001
  • ALTIN 2448.464
  • ...
BBP, Ayasofya`ya `CAMİ` Levhası Astı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ayasofya Müzesi önünde bir açıklama yapan BBP İstanbul İl Başkanı Fikret Daş, “Fethin en önemli sembolü ve Fatih’in mirası olan Ayasofya 78 yıldır mahzun” dedi.

BBP üyesi bir grup, İstanbul’un Fethi’nin 559’ncu yılında Ayasofya Müzesi önüne gelerek bir açıklama yaptı. Açıklamayı yapan BBP İstanbul İl Başkanı Fikret Daş, fethin 559’ncu yılını büyük bir gururla kutladıklarını, ancak bir burukluk yaşadıklarını ifade ederek, şunları dedi:

“Fethin en önemli sembolü ve Fatih’in mirası olan Ayasofya 78 yıldır mahzun. Ayasofya bize hasret, biz ise ona hasretiz. Bugün hala sebebini bilmediğimiz şaibeli bir kararla, yaklaşık 500 sene camii olarak hizmet gören Ayasofya, 1934 yılından beri müze olarak kullanılmaktadır. Bu durum biz Müslümanlara ve Alperenlere çok ağır gelmektedir.”

Yapılan basın açıklamasının ardından Ayasofya Müzesi yazılı tabelanın üzerine “Ayasofya Camii” yazısı asıldı. Tabelanın asılmasından sonra “Zincirler Kırılsın Ayasofya Açılsın” sloganı atan grup olaysız bir şekilde dağıldı.

Cihan

Bu haberler de ilginizi çekebilir