• DOLAR 32.664
  • EURO 35.001
  • ALTIN 2501.39
  • ...
Hizbullah Mahkumlarına Sürgün Üstüne Sürgün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Geçen yıl Diyarbakır D Tipi Cezaevindeyken, sevk adı altında ailelerinden yüzlerce kilometre uzakta bulunan Çorum L Tipi Cezaevine sürgün edilen Hizbullah mahkûmlarına bu kez Sivas zulmü yaşatıldı. Çorum L Tip Cezaevinde bulunan 10 mahkûma, Diyarbakır ve yakın illerden birine gitmek istiyorsanız dilekçe verin dediği, dilekçe veren mahkûmların ise Sivas`a sürgün edildiği ortaya çıktı.

Konuyla ilgili İLKHA`ya bilgi veren hükümlü Ahmet Ekinci`nin kardeşi Osman Ekinci, abisinin daha önce Diyarbakır D Tipi Cezaevinde olduğunu, geçen yıl abisi ile beraberindeki mahkûm arkadaşların sevk adı altında Çorum`a sürgün edildiğini söyledi.

Ekinci, bu sürgünün başlı başına bir haksızlık olduğunu belirterek şöyle devam etti: "Çorum Cezaevi idaresi abim ve arkadaşlarına `dilekçe verin sizi ailenizin bulunduğu Diyarbakır`a veya yakın gönderelim` dedi. Abim ve arkadaşları idarenin söylediği bu sözlere inandığı için ailelerinin bulunduğu Diyarbakır`a gitmek için dilekçe verdiler. Onlara haksızlık ve zulüm yapılarak idarenin söz verdiği şekilde Diyarbakır`a veya yakın bir yere değil, Sivas`a gönderdiler. Cezaevi idaresine, Sivas`a gitmek istemediklerini söyleyen abim ve arkadaşlarına zorla kendilerini götürecekerini söyledi. Biz mahkûmlara yapılan bu zulüm ve haksızlığı asla kabul etmiyoruz."

Osman Ekinci, cezaevi idaresinin, Sivas`a sürgün edilen bu mahkûmların herbirinden ayrıca 300 lira sevk parasını aldığını bununda ayrıca bir haksızlık ve zulüm olduğunu sözlerine ekledi.

Sivas Cezaevine sürgün edilen mahkumların isimleri şöyle: Recep Dekak, Ahmet Ekinci, Salih Kölge, Hasan Çınar, Mustafa Araz, Nihat Direkçi, Şahin Büyük, Nusret Sönmez, A.Halim Turgut, Vedat Bilge.

(Osman İçli - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir