• DOLAR 32.462
  • EURO 34.821
  • ALTIN 2440.71
  • ...
PKK Şifreli Talimat Vermiş
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın dün Kastamonu mitinginden sonra Ankara`ya dönüşe geçenAK Partive Başbakanlık görevlilerinin konvoyuna saldırarak polis memuru Recep Şahin`i ölümüne, mesai arkadaşı Metin Kuş`u da yaralayan kişilerin yakalanması için Ilgaz Dağı karış karış tarınıyor.

Dün saat 17.15 sıralarında, Kastamonu`ya yaklaşık 30 kilometre uzaklıkta Ilgaz Dağı`nın zirveye yakın Çatalçam Mevkii`ndeki kanlı saldırıyı gerçekleştirdikten sonra ormanlık alana kaçan teröristlere yönelik operasyon sürerken, sadırıyla ilgili ayrıntılar netleşmeye başladı. İstihbarat birimlerine ulaşan bilgilere göre saldırı, bölgedeki daha önceki bazı eylemlerde olduğu gibi PKK- TİKKO işbirliği ile gerçekleştirildi.

"ILGAZ`DA ATEŞ YAKIN" TALİMATI

AK Parti konvoyuna yönelik saldırıyı gerçekleştiren grupta 4 kişinin bulunduğu, uzun namlulu silahların yanında el bombası da kullanıldığı saptandı. Polis ve jandarmanın olay yeri inceleme ekipleri, saldırı bölgesinde uzun namlulu silahlara ait çok sayıda boş kovanla birlikte el bombası parçaları da buldu. pkk`lıların, konvoya eskort görevi yapan polis aracına 1 el bombası attıktan sonra, 3 ayrı noktardan uzun namlullu silahlarla ateş açtıkları, birinin gözcülük yaparak konvoyun geldiğini bildirdiği saptandı.

İstihbarat birimlerine gelen bilgilere göre, aralarında `Munzur` ve `Zerzan` kod adlı PKK`lıların da bulunduğu gruba eylem emri örgüt tarafından "Ilgaz`da büyük bir ateş yakın, herkes görsün" şifresiyle verildi. Eylemde görevlendirilen 4 kişiden 3`ünün, konvoydaki araçların tırmanma noktasında yavaşladığı virajda pusu kurduğu, diğerinin gözcülük yaparak konvoyun geldiğini bildirdiği ortaya çıktı.

Saldırının yapıldığıa bölgenin yakınındaki Kayı Köyü`ndeki vatandaşların birkaç gün önce bölgede silahlı kişiler görerek ihbar ettiği ve güvenlik güçlerinin köye gelerek vatandaşların bilgisine başvurduğu, ancak onların izlerini kaybettirdiği belirtildi.


DHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir