• DOLAR 32.528
  • EURO 34.997
  • ALTIN 2435.104
  • ...
PKK`liler Ellerini Yüksekova`da Kana Buladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAKKARİ - Dün Tunceli`nin Pülümür ilçesinde güvenlik güçleri ile girdikleri çatışma sonucu öldürülen PKK` lilerden Hakkari nüfusuna kayıtlı PKK mensubunun cenazesini bahane eden göstericilerin sokak eylemleri bir cana mal oldu.


Kur`an`ları Yırtıp Üzerine Bira Dökmüşlerdi
Her fırsatta ilçedeki Mustazaf-Der Şubesine saldırarak zaman zaman dernek binasını yakma, dernekteki Kur`an`ları yırtıp üzerine bira dökme gibi nefret uyandıran eylemleriyle gündeme gelen PKK/BDP`li eylemcileri bu kez de, dernek başkan yardımcısına ateş etmesiyle şehid olması olaylarğ farklı bir boyuta taşıdı.


Binaya Merdiven Dayayıp Çatıdan Dernek Binasına Girmeye Çalıştılar
Sabah saatlerinden bu yana devam eden gerginlik göstericilerin dernek binasını taşlamasıyla başladı. Dernek binasının içerisine girmeye çalışan eylemci grup polisin de müdahalede gevşek davranmasıyla, dernek binasına saldırılarını daha ileri taşıyarak binaya merdiven dayayıp çatıdan dernek binasına girmeye çalıştılar. Dernek başkanının defalarca telefonla polisi arayıp müdahale edilmesini istemesine rağmen polisin olaya müdahale etmemesinden cesaret alan göstericiler dernek binasına silahla ateş etmeleri sonucu çatıda bulunan dernek Başkan Yardımcısı Ubeydullah Durna kasığından vurularak ağır yaralandı. Ambulansla hastaneye kaldırılan Durna, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.


Biz Ancak Kendimizi Koruyoruz
Dernek gönüllülerinin ve ailesinin sert tepkileri karşısında yoğun güvenlik önlemleri alan Polis te tepkilerden nasibini aldı. Özellikle polisin olaylara müdahalede gevşek davranması ve "Biz ancak kendimizi koruyoruz" diyerek dernek binasını korumada gevşek davranmasını tepkiyle karşılayan dernek gönüllüleri vefat haberinden sonra polislere karşı sert tepki gösterdiler.

Zalimlere İçin Yaşasın Cehennem
Olayla ilgili olarak kendisiyle konuştuğumuz Mustazaf-Der Yüksekova Şube Başkanı Abdullatif Durna bu cinayetin birinci sorumluları polis ve BDP dir. Biri insanları inancımızdan dolayı üzerimize salmakta diğeri ise bize saldırmaları için zemin hazırlamaktadır. Bu iki tarafında haberdar olduğu kirli bir oyundur diyerek tepkisini dile getirdi.

Durna " Ubeydullah benim kardeşimdi. Bundan böyle onun emanetlerini biz şerefle taşıyacağız. Onun şahadeti Allah`ın izniyle bu zulmün karanlığına yakılmış bir mum ve bu çirkefliklerin sonu olacaktır. Bizler Allah`a dayandık onunla güç kazanacağız. Ama bu zalimler şunu çok iyi bilsinler ki onlar bir Ubeydullah katlettilerse onun yerine bin Ubeydullah doğacaktır inşallah. Zalimlere için yaşasın cehennem." dedi.

Ubeydullah Durna evli ve iki çocuk babasıydı. Cenazesinin otopsi için Van`a götürüleceği bildirildi.

Fikret Özkan - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir