• DOLAR 32.501
  • EURO 34.939
  • ALTIN 2439.752
  • ...
Hilvan Selam Der Hukuksuzlukları Kınadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Hilvan Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, (Selam-Der) Mustazaf-Der`in kapatılmasını ve Gaziantep`te kızının başörtü ile okula göndermek isteyen öğrenci Velisi Güllü Çevik`e verilen 2 yıl 6 aylık cezayı kınamak için basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasının açılışı Kur`an-ı Kerim Tilavetiyle başladı.

Basın açıklamasını okuyan Selam-Der Başkan Yardımcısı Bedih Çiftçi halka hizmet etmeyi hakka hizmet olarak gören Mustazaf-Der`in birçok faaliyeti yasal zeminde gerçekleştirmesine rağmen üye ve gönüllüleri tahrik edilmiş, takibe alınmış, taciz edilmiş, dernek binaları defalarca saldırıya uğramış ve kundaklanmıştır. dedi.

Çiftçi, bazı karanlık odakların mazlum ve mustazaf olan bölge insanının normalleşmesini, huzur ve sükûnet bulmasını istemediğini belirterek basın açıklamsasını şöyle sürdürdü: "Türkiye`nin normalleşme sürecine girdiği, darbecilerin yargılandığı, sivil anayasa tartışmalarının yaşandığı, dindar nesil yetiştirme nutuklarının atıldığı bu süreçte yaptığı bu hizmetlerle yüz binlerin gönlüne taht kurmuş ve halka mal olmuş böylesi bir derneğin tüm illerdeki şubeleriyle beraber kapatılmasını nasıl makul görebiliriz. Bu kararı mazlum ve mustazaf halkımız içine sindirememiş ve bu karar Peygamber Sevdalısı halkımızın gönlünde derin yaralar açmıştır."

Daha sonra Gaziantep`teki Hukuksuzluğa da değinen Çiftçi, insanlık tarihinde örtüye ilk düşmanlık yapanın şeytanın olduğunun altını çizerek, İslam tarihinde örtüye karşı edepsizce hareket eden ve düşmanlık yapanların da Yahudiler olduğunu söyledi.

Vicdanları ve yürekleri kanatan bu iki hukuksuz kararı şiddetle kınadıklarını belirten Çiftçi, yetkilileri bir an önce bu süreçleri işleten mihraklardan hesap sormaya ve bunlara karşı tedbir almaya davet etti. (Mehmet Can Yardımcı- İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir