• DOLAR 32.382
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2326.314
  • ...
Kürtçe Müzik Çaldı Diye Gözaltına Alındı İddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Diyarbakır\'da şehiriçi yolcu taşımacılığı yapan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine ait Özel Halk Otobüsü sürücüsü Kadri Pervane\'nin (29) otobüste Kürtçe müzik çaldığı için o esnada otobüste normal bir yolcu olarak bulunan bir polis tarafından uyarıldığı, müziğin çalınmamasını ve Kürtçe müziğin yasak olduğunu söylediği iddia edildi.

Kürtçe müzik ve kasetin bu ülkede serbest olduğunu bildiklerini söyleyen Özel Halk Otobüsleri Başkanı Fesih Kaya, \"Maalesef Kürtçe müziğin yasak olduğunu öğrendik. Sayın bakanlarımız ve diğer yetkililer çıkıp Kürtçe konuşuyorlar. Kürtçe\'nin serbest olduğunu söylüyorlardı görüyoruz ki bu ülkede halen Kürtçe serbest değilmiş.\" dedi.

Fesih Kaya otobüste meydana gelen olay ile ilgili bilgi vererek, \"Otobüse normal bir yolcu olarak binen polis sürücüye gelip arabanın içerisinde \'Kürtçe kaset çalındığını ve bunun da yasak olduğunu söyledi.\' \" ifadelerine yer verdi.

Fesih Kaya, otobüs sürücüsü ile polis arasında çıkan kısa bir tartışmadan sonra sürücünün aracının bağlandığını ve sürücünün olay yerine çağrılan polis tarafından gözaltına alındığını idda etti. (Osman İçli-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir